NI ZIMA NI LETO: Naučnici otkrili koje je godišnje doba najbolje za vođenje ljubavi
Ilustracija, Foto: Profimedia

ovo niste očekivali

NI ZIMA NI LETO: Naučnici otkrili koje je godišnje doba najbolje za vođenje ljubavi

Nije samo zbog hladnoće

Objavljeno:

Postoji mnogo činjenica u vezi sa vođenjem ljubavi.

I, verovatno, smatrate da većinu njih znate.

Međutim, verujemo da će vas ova prilično iznenaditi.

Kako bi saznali kako godišnja doba utiču na naš libido, istraživački tim sa Univerziteta “Ludwig Maximilians” u Minhenu sproveo je istraživanje. Rezultat je prilično iznenađujući, a prema njemu, najbolji seks je u jesen. I to ne samo zato što je napolju hladno. Čim počne hladno vreme provodimo više vremena u svoja četiri zida. U prijatnoj i romantičnoj atmosferi više žudimo za bliskošću.

Ljubav, Afera
foto: Profimedia

Naučnici su utvrdili da postoje i drugi razlozi zašto imamo bolji seks tokom jeseni, nego tokom bilo kojeg drugog godišnjeg doba.

Naime, naša tela se prilagođavaju godišnjim dobima, što može da se prepozna prvenstveno po proizvodnji hormona: nivo muškog testosterona dostiže svoju najveću vrednost u jesen, a proizvodnja estrogena je takođe najveća u ženskom telu, baš u ovom trenutku. To dovodi do povećanja želje za seksom.

Postoji još jedan razlog koji se može uzeti u obzir kada je vođenje ljubavi tokom jeseni u pitanju. Zapravo, deca, koja su začeta u tom periodu, se rađaju se leti. Zahvaljujući velikoj količini vitamina D ona imaju savršene preduslove za jake kosti i dobar imunološki sistem. Dakle, jesen je idealno vreme za vođenje ljubavi.

(Espreso / Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.