Brakovi sklopljeni na Dan zaljubljenih imaju veće šanse za propast (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

kad biraš datum?

Brakovi sklopljeni na Dan zaljubljenih imaju veće šanse za propast (FOTO) (GIF)

Ako planirate venčanjeobratite pažnju na simboliku određenih datuma, da se ne biste brže razveli nego što ste se venčali
Objavljeno: 07:59h

Prema poslednjem istraživanju ekonomista sa Univerziteta u Melburnu, brakovi koji se sklope na Dan zaljubljenih imaju veće šanse za neslavno okončanje u vidu razvoda.

Alergični ste na žene? 10 najuvrnutijih razloga za razvod (GIF)

Ova studija je obuhvatila građane Danske, ali su velike šanse da se podaci mogu preslikati na sve ostale države Evrope sa zanemarljivim razlikama u procentima.

Bračni parovi koji gledaju porno filmove imaju duplo više šanse za razvod (FOTO) (GIF)

foto: tumblr

Ovo zapažanje uključuje i ‚‚magične" datume kao što su 1. februar, 2. januar ili 5. maj, a šanse za razvod kreću se između 18 i 36 procenata više u odnosu na brakove sklopljene mimo naznačenih dana.

foto: Profimedia

Zanimljiv je podatak da je 11 procenata brakova sklopljenih na Dan zaljubljenih okončano pre pete godišnjice. Takođe, 21 procaneat spomenutih brakova ne preživi devetu godišnjicu, a 10 procenata brakova koji su sklopljeni na datume kao što su 5. maj, 9. septembar ili 12. decembar ne obeleže petu godišnjicu, dok njih 19 procenata ne obeleži devetu godinu braka.

foto: giphy

Poređenja radi, brakovi sklopljeni u danima sa ‚‚ običnim" datumima imaju šansu od 8 procenata da propadnu u prvih 5 godina, dok su šanse za razvod u prvih 9 godina oko 19 procenata.

foto: Shutterstock

(Espreso.co.rs / Izvor: klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.