Lepe žene s razlogom biraju ružne muškarce (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

kako vi birate?

Lepe žene s razlogom biraju ružne muškarce (FOTO) (GIF)

Određivati svoje ponašanje prema nekome samo na osnovu njegovog fizičkog izgleda je sasvim pogrešno, ali većina to radi
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako to zvuči prilično površno, naučnici tvrde da lepi ljudi namerno biraju manje atraktivne partnere da bi se manje trudili oko njih. Oni koji se smatraju lepšima su uvereni da će se manje lep partner dodatno truditi da bi ih zadržao dok oni to ne moraju da rade jer je njihov izgled sasvim dovoljan za vezu.

10 stvari koje svaki muškarac potajno želi da čuje od žene (FOTO) (GIF)

Istraživanje je napravio je Džošua Oltmans sa Univerziteta u Kentakiju u SAD-u. Pronašao je 73 para koji su hteli da učestvuju u istraživanju. Između ostalog, proučavao je šta svaki partner preduzoima da bi veza bila stabilna. Neki su prilagodili svoje ponašanje tako da njihov partner ne izgubi interes za njih i potraži nekog drugog, trudili su se oko svega, bili pažljivi...

5 znakova da vam je ljubav jača od stene (FOTO) (GIF)

foto: tumblr

Oltmans ih je potom zamolio ih da ocene fizički izgled svojih partnera. Zatim je to uporedio s njihovim ponašanjem i s time koliko se trude da zadrže partnera.

Ispostavilo se da se manje atraktivni više trude oko svojih partnera jer strahuju da će ih izgubiti, odnosno, uvereni su kako će oni lakše naći novog partnera.

foto: Profimedia

Osim toga, ako naiđe potencijalna pretnja u vidu muškarca ili žene koji bi se mogli svideti njihovim atraktivnim partnerima, oni koji se smatraju manje lepima znaju da zauzmu stav kao da im žele dati do znanja da je to njihov ‚‚ulov" i da nemaju tu šta da traže.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.