Ovo su najbolje godine za ulazak u brak! (FOTO)

stajete li na ludi kamen

Ovo su najbolje godine za ulazak u brak! (FOTO)

Da li ste već venčani ili čekate pogodniji trenutak?
Objavljeno:

Godinama se verovalo da su bolji brakovi oni koji počnu kasnije, a da li je tako? Istraživanje američkog Univerziteta u Juti pokazuje da su oni brakovi koji se sklope posle 32. godine u većoj opasnosti od razvoda od onih koji se sklope u kasnim 20- im. Između 25. i 32. godine je najbolje vreme za sklapanje brakova i najmanje šanse da se oni završe razvodima. U ovom istraživanju su razmatrani i društveni i demokratski faktori, kao što su pol, rasa, struktura porodice, religija i veličine mesta u kojima osobe žive.

Nikolas H. Volfinger, vođa istraživanja je rekao da je za skoro svaku osobu, kasne 20- e najbolje godine za ulazak u brak. On objašnjava i zašto je ljudima koji se venčaju u 30- ima teže da ostanu u braku. Oni koji čekaju srednje 30- e kako bi sklopili brak, možda nemaju predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili poteškoća sa uspostavljanjem međuljudskih odnosa, pa kod njih postoji veći rizik od razvoda.
Kaže i da se osobe koje bi u 30- im bile dobar bračni partner dobro osećaju i kao samci, ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici. Neki ljudi toliko odlažu brak da se naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ako se odluče za brak.
(Espreso.co.rs / Izvor: faktor.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.