PSIHOLOZI SAVETUJU PREVARENE ŽENE: Upoznajte ljubavnice svojih supruga, videćete da i one PATE
"Ljubavnica verovatno nikada nije planirala da postane ljubavnica", Foto: Profimedia

veoma je važno

PSIHOLOZI SAVETUJU PREVARENE ŽENE: Upoznajte ljubavnice svojih supruga, videćete da i one PATE

"Znam da je to bolna tema, ali pokušavam da na malo drugačiji način objasnim zašto se dame upuštaju u afere sa oženjenim muškarcima"

Objavljeno: 12.01.2021. 16:00h

Ne postoji dovoljno dobar izgovor da biste se upustili u aferu sa oženjenim muškarcem, ali se to, naravno, dešava.

Prevara, Žena, Ljubavnica
foto: Profimedia

“Znam da je to bolna tema, naročito za žene kojima su još sveže rane zbog muževljevog neverstva, ali pokušavam da na malo drugačiji način objasnim zašto se dame upuštaju u afere sa oženjenim muškarcima. Na kraju dana, sve te dame koje zovemo ljubavnicama ili “drugim ženama” su nečije majke, ćerke, sestre”, kaže psiholog Mišel Zanter.

Seks, Prevara, Afera, Razvod
foto: Profimedia

Iskreno osećaju krivicu

Da, verovali ili ne, ljubavnica zaista oseća krivicu. Ako zna da je njen ljubavnik oženjen, ona svakodnevno prolazi kroz normalne emocije koje su u vezi sa krivicom, od depresije do tuge.

Ljubavnica žali kada njen ljubavnik provodi vikend sa njom, a zna da ga kući čeka supruga i verovatno deca. Ona oseća krivicu dok sluša druge koji govore o preljubi ili dok gleda filmove o ljubavnim aferama.

Mnogi muškarci uspešno kriju da su oženjeni, pa brojne ljubavnice i ne znaju da njihov partner ima suprugu i porodicu.

Zaključak: Osim ako ona nije sociopata, oseća se krivom jer je prešla granicu, baš kao i svako drugo ljudsko biće.

Seks
foto: Profimedia

Verovatno nikada nije planirala da postane ljubavnica

Svako odgovara za svoje postupke, ali malo je verovatno da će se na listi želja bilo koje žene naći da postane nečija ljubavnica. Treba imati u vidu i da mnoge dame koje imaju aferu, takođe imaju porodice koje ugrožavaju svojom vanbračnom vezom.

Naravno, postoje žene kojima nije nikakav problem da budu u vezi sa oženjenim muškarcem, ali generalno govoreći, to nije čest slučaj.

Često se događa i da muž čini sve da zadrži ljubavnicu, ubeđuje je da će se razvesti ili napustiti ženu čak i ako to uopšte ne namerava da uradi. Sa druge strane, ako je ljubavnica zaljubljena, biće joj veoma teško da okonča tu vezu.

Seks, Prevara, Afera, Razvod
foto: Profimedia

Postaje ljubomorna

Ako je postala ljubavnica i zna da je njen partner oženjen, ona sigurno oseća ljubomoru svaki put kada se on vrati svojoj ženi. Ona zna i da on ima drugi život, u kojem nema mesta za nju.

Nema sumnje da ljubavnica zavidi supruzi zbog toga što njena veza sa mužem je javna, dok to nije slučaj sa ljubavnicom. Ako postoji stvar koju svaka ljubavnica želi više od svega je potvrda njene veze sa muškarcem, a viđanje u tajnosti sigurno nije dobro za zdravu vezu. Kao i svaka žena, i ljubavnica želi da njen partner priča prijateljima o njoj i o tome koliko se ponosi njihovom vezom.

Seks, Prevara, Afera, Razvod
foto: Profimedia

Zaljubila se u pogrešnu osobu

Ljubav je slepa, i često će se dogoditi da prekasno shvatimo da smo se zaljubili u poogrešnu osobu. Ljubavnica će pre ili kasnije doći do te spoznaje. Ali, može da odluči da ostane u toj vezi dugo nakon što je shvatila da je napravila grešku, a razlozi mogu da budu različiti: strah, poricanje i, naravno, ljubav.

Većina ljubavnica zna da su napravile grešku, ali ostaju u vezama jer misle da njihov ljubavnik želi da bude sa njima. Naravno, neke žene nisu toliko emocionalno vezane za ljubavnike, ali većina jeste, naročito ako se radi o aferama koje traju godinama.

Na kraju, biti ljubavnica nije ništa glamurozno – možda sve na početku izgleda uzbudljivo i romantično, ali se u većini slučajeva završi depresivnom, obeshrabrujućom situacijom.

(Espreso.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media