MALO ČOKOLADE, JAGODA I ŠAMPANJAC SAVRŠENI RECEPT DA GA IZLUDITE! Afrodizijak koji podiže libido kada treba!
Namirnice, Foto: Profimedia

AFRODIZIJAK KAO ZAČIN

MALO ČOKOLADE, JAGODA I ŠAMPANJAC SAVRŠENI RECEPT DA GA IZLUDITE! Afrodizijak koji podiže libido kada treba!

Neke namirnice mogu potpuno da nas spuste pa nemamo volju da se pomerimo ali zato neke mogu da nas potpuno podignu i pojačaju želju

Objavljeno:

Zdravlje na usta ulazi, ali izgleda da je i sa intimnom željom isto. Neke namirnice mogu potpuno da nas "spuste", pa nemamo volju da se pomerimo, ali zato neke mogu da nas potpuno "podignu" i pojačaju želju. Evo koje su to namirnice - piše Informer

Čokolada

Kada krenete kod dečka ili devojke ili ako sa partnerom planirate vrelu noć, kupite čokoladu. Kada se zasladite, vaše telo će osloboditi serotonin, hormon sreće, a samim tim raspoloženje će vam se popraviti i osetićete jaču želju.

foto: Profimedia

Lubenica

Dok ih još ima na pijacama, navalite. Ovo sočno voće obiluje aminokiselinama koje se zovu citrulin. Vaše telo ih pretvara u arginin, drugu aminokiselinu koja pomaže vašem telu da opusti krvne sudove.

Avokado

Ova voćka sadrži masti i vlakna koji su zdravi za srce, ali daje i dodatnu energiju koja će vam i te kako biti potrebna u spavaćoj sobi. Avokado u sebi ima i vitamin B6, a stručnjaci kažu da ovaj vitamin ublažava simptome PMS-a kao što su umor, oticanje i mrzovoljnost. Sve ovo može pomoći da i u periodu PMS-a žene imaju odličan ljubavni život, iako mnogima u ovom periodu takva stvar nije ni na kraj pameti.

Nar

Nar je simbol plodnosti i afrodizijak. Voće bogova. Istraživanja su pokazala da nar podiže raspoloženje i povećava nivo testosterona.

Spanać

Zeleno lišće spanaća bogato je magnezijumom, mineralom koji povećava nivo testosterona. Spanać sadrži i gvožđe, koje može pojačati želju, uzbuđenje, dovesti do jačeg vrhunca i uživanja u intimnim odnosima. Ovo se naročito odnosi na žene.

foto: Profimedia

Jagode

Sa šlagom, umočene u čokoladu, uz šampanjac - jagode su simbol ljubavi i romantike. Ali visok nivo vitamina C, koji jagode sadrže, i te kako povećava želju i protok krvi u organizmu. Takođe, jagode smanjuju stres i anksioznost, a telu pomažu i da oslobodi oksitocin, poznat kao „ljubavni" hormon.

foto: Profimedia

Maka

Biljka maka raste na planinama Perua i koristi se za poboljšanje plodnosti. Naučnici su utvrdili da njen koren povećava libido. Fitonutritijenti iz ove biljke mogu povećati broj spermatozoida i poboljšati intimnu funkciju. Koren make se prodaje u formi praha, pa ga možete dodati u jogurt, sokove, salate, supe ili testo.

Ostrige

Cink, koji se u znatnim količinama nalazi u ostrigama, pomaže telu da stvara testosteron. Ovaj hormon igra veliku ulogu kada je reč o libidu. Ali cink pomaže i da se u muškom organizmu proizvodi više sperme, ali i da se spermatozoidi kreću brže. Ukoliko niste ljubitelj "morske hrane", bacite se na svinjetinu, junetinu, seme bundeve, indijski orah i jogurt.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.