JEDNO JUTRO SAM SE PROBUDILA KRAJ DRUGOG MUŽA I SHVATILA: Završila sam s MUŠKARCIMA, ovo je moj NOVI ŽIVOT!
Pogrešna osoba, Foto: Profimedia

PAŽLJIVO PROČITAJTE

JEDNO JUTRO SAM SE PROBUDILA KRAJ DRUGOG MUŽA I SHVATILA: Završila sam s MUŠKARCIMA, ovo je moj NOVI ŽIVOT!

Naučnici su došli do saznanja da su tome sklonije žene

Objavljeno:

Bolje biti sa nekim nego ni sa kim - jedna je od zabluda u koju veruje 40 odsto populacije.

To je pokazala studija britanskih naučnika koji su želeli da istraže zašto ljudi ostaju u lošim, nezdravim vezama, u kojima nisu srećni ili čak izuzetno pate, umesto da prekinu takav odnos.

Naučnici su došli do saznanja da su tome sklonije žene, jer pripadnice nežnijeg pola često ne umeju da kažu "ne" partneru koji ih psihički ili fizički maltretira, a kamoli onom ko ne praktikuje nasilje, ali ih i ne usrećuje.

Većina ispitanica je izjavila da im je teško da prekinu odnos u kojem nisu zadovoljne, jer nemaju hrabrosti da krenu dalje, plašeći se da neće umeti da nastave život bez partnera. Sputavaju ih zajedničke navike, rituali i onaj osećaj da sve rade udvoje.

Neću naći drugog!

Veliki broj ispitanica su sebe ubedile da ako odu iz takve veze, nikada nikog neće pronaći i onda radije biraju da ništa ne menjaju, po cenu suza, bola, nedostatka ljubavi, strasti i zanosa.

Obično žene ostaju sa muškarcem koji ih psihički i fizički maltretira.

Čak polovina onih koji ostaju u lošim vezama se vode devizom - "Bolje sa bilo kim, nego sama". I tako provedu ceo život sa osobom koja se prema njima ponaša loše, ponižava ih, vređa, maltretira ili jednostavno krade energiju, ne pokreće, ne inspiriše.

Jedan od čestih odgovora na pitanje naučnika je bio da su žene mislile da će se njihov partner promeniti nabolje, pa su mu dugo pružale šansu, a onda su prošli meseci i godine, i ništa se nije promenilo.

Istraživači su zaključili da mnoge od njih imaju "savršeno" opravdanje za sebe i hladan ili grub odnos dečka/muža prema njima, iako su svesne da same sebe obmanjuju i da bi bilo najzdravije da prekinu vezu u kojoj nisu srećne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Magazin.novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.