Šta je muškarcima privlačnije - dobar izgled ili inteligencija? Misterija je rešena!
Foto: Thinkstock

šta im je bitnije?

Šta je muškarcima privlačnije - dobar izgled ili inteligencija? Misterija je rešena!

Odgovor će vas, možda zaprepastiti
Objavljeno:

Naučnici Ekonomskog fakulteta u Varšavi proučavali su rezultate više od 4.000 sastanaka “na slepo” na kojima je oko 560 ljudi imalo četiri minuta da upozna potencijalne partnere.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Učesnici, od kojih su svi bili studenti Kolumbija univerziteta u Njujorku, zatim su ocenjivali jedni druge prema privlačnosti i inteligenciji.

foto: Stock

Ženama su se dopadali ili pametni ili zgodni muškarci, ali su pripadnici “snažnijeg pola” nešto komplikovanije doživljavali svoje partnerke. Oni su, naime, prevashodno cenili njihov fizički izgled, a među lepoticama su se prema njihovom mišljenju isticale one koje su pametne.

Istraživači kažu da muškarce odbijaju inteligentne žene i da taj veliki “nedostatak” uspevaju da prevaziđu samo u slučaju da je njihova izabranica “izuzetno atraktivna”.

Međutim, naučnici su otkrili da muškarci postavljaju “granicu” posle koje se inteligencija smatra nepoželjnom, što znači da žena mora biti izuzetno privlačna, da bi poništila “negativan” utisak koji ostavlja njena inteligencija.

foto: Stock

U radu objavljenom u časopisu “Personality and Individual Differences” stoji: “Dok traže partnere, žene ne isključuju muškarce koji su manje fizički atraktivni. Čak i oni muškarci koje žene ne smatraju privlačnim, mogu ostaviti pozitivan utisak, ako deluju inteligentno.

Muškarci, s druge strane, pokazuju potpuno drugačiji pristup. U njihovoj percepciji, što žena deluje inteligentnije, to mora delovati fizički privlačnije, kako bi je uzeli u razmatranje za potencijalnu partnerku”.

(Espres.rs / Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.