Konačno je otkriveno gde se javlja ljubav! (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

leptirići u stomaku

Konačno je otkriveno gde se javlja ljubav! (FOTO) (GIF)

Zašto se zaljubljujemo i koliko dugo to zapravo može da traje? Odgovor je tako prost
Objavljeno:

Većina ljudi se bar ponekada zapita zašto se zaljubljujemo i u kom delu tela se pojavljuje ljubav. Ako ste bili među njima obradovaće vas vest da je to konačno otkriveno. Devojke pripazite, ako vaš dragi ne radi ovih 5 stvari, reči volim te ne znače ništa! (GIF) Ljubav se javlja u delu mozga koji je odgovoran za stvaranje zavisnosti. Najnovija istraživanja su otkrila da se ljubav javlja u istom području mozga u kom nastaje i zavisnost od droge. 5 saveta kako da napravite prvi korak (FOTO) (GIF)

foto: giphy
Do ovog otkrića je došla skupina naučnika sa različitih univerziteta iz Kanade i Amerike i Univerzitetske bolnice u Ženevi. Ljubav se javlja u onom delu mozga koji je odgovoran za stvaranje zavisnosti i usko je povezana s odeljkom u kom nastaje seksualna želja. Za razliku od seksualnog uzbuđenja, za ljubav je potreban i ‚‚dodatni sastojak", osim zavisnosti potrebni su strast i želja
foto: profimedia
Iako neki tvrde da se u ljubavi ne radi o seksualnoj želji, istraživanja potvrđuju da su seksualna želja i strast ključni za povećanje bliskosti i intime pa omogućavaju međusobno povezivanje. Veruje se da je seks mehanizam koji drži par zajedno, a deo je iskustva dugoročne ljubavi.
foto: giphy
Naučno je dokazano da prvi nalet ljubavi koja se razbukta prema voljenoj osobi i početna faza zaljubljenosti traju otprilike godinu dana.
foto: Profimedia
Mozak jednostavno nije sposoban da više od ovog perioda održava taj osećaj. Ako želite da vaša ljubav opstane i ne ispari prebrzo, stručnjaci savetuju da se sa svojim partnerom bavite zanimljivim aktivnostima.
foto: giphy
(Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.