OVO SU RAZLOZI ZAŠTO SE VAŠ PARTNER NEĆE OŽENITI VAMA: Jedan je posebno bolan
Foto: Profimedia

evo kada se interesuje za brak

OVO SU RAZLOZI ZAŠTO SE VAŠ PARTNER NEĆE OŽENITI VAMA: Jedan je posebno bolan

Romantične veze koje nikad neće kulminirati brakom česta su pojava danas. Mnogo je muškaraca "na tržištu" koji će godinama biti u vezi s jednom ženom, ali neće biti zainteresirani za brak

Objavljeno:

Jedna teorija tvrdi da se muškarci ne venčaju kada upoznaju ljubav svog života, već kada su spremni osnovati porodicu. Jedan korisnik Twittera zainteresovao se za tu teoriju i zamolio muškarce da je prokomentarišu. I gotovo jednoglasno, muškarci su priznali da su imali vezu za koju su požalili što su je prekinuli, ali ih to nije sprečilo da se na kraju venčaju za ženu koju su smatrali dovoljno dobrom. Još jedna stvar koja podstiče muškarce da se venčaju, jeste žena koja se udala, a oni su dugo bili zaljubljeni u nju i hteli su biti s njom. U tom slučaju smatraju da nemaju više šanse s tom ženom, pa kada usamljenost postane nepodnošljiva, nesretni muškarac bira između dostupnih opcija. Dakle, čini se da muškarci ne čekaju onu pravu, jer će svaka devojka koja je spremna na venčanje kada i oni biti zaprošena. Naučnici tvrde da je najbolja dob za osnivanje porodice od 28 do 32 godine. Nakon te dobi, šanse da se muškarac poželi venčati padaće, a nakon 42. godine šansa je gotovo jednaka nuli. Istraživanja pokazuju da su parovi u kojima je žena privlačnija od muškarca najsretniji. No, izgled te žene ne bi trebao biti vulgaran. Više od 3500 muškaraca je opisalo svoje neveste, a samo 20 posto zaručenih je koristilo prideve koji su imali veze s njihovim izgledom. Ostalih 80 posto spomenulo je ženine osobine. Najpopularnije mišljenje o izgledu žena je bilo da bi žena trebala izgledati tako da ih nije sramota pojavljivati ​​se s njom u javnosti.

Čak iako muškarac izgleda vrlo nezavisno, na to koga će on izabrati za ženu mogu uticati njemu bliske osobe. Zato prijatelji igraju veliku ulogu u početnoj fazi veze i njihovo mišljenje može ubrzati proces zaljubljivanja. Osim toga, odobravanje roditelja takođe može biti presudan faktor. Ako žena nikad ne izrazi svoje mišljenje o tome da se želi venčati, njen dečko nikad neće znati da ona očekuje nešto od njega, jer muškarci loše čitaju između redova. Ali ipak su dobri u zaključivanju. Dakle, kada devojka izgubi strpljenje, spakuje svoje stvari i ode, muškarac će analizirati situaciju i kada upozna sledeću ženu, biće brži u svojim odlukama i predložit će joj brak pre nego što ga ona napusti. Psiholozi tvrde da parovi koji se malo svađaju u samom početku veze nemaju budućnost pa se ljudi ne bi trebali bojati izražavanja svog mišljenja. Žene koje više vole ćutati o svojim željama zapravo ni ne dobijaju venčani prsten. Čak 73 posto budućih supruga priznaje da su pritiskale svoje muževe i insistirale na tome da se venčaju, umesto da samo čekaju da to njihov dečko predloži sam. Psiholozi upozoravaju žene da bi trebale biti vrlo oprezne kod ideje o zajedničkom životu pre braka. Većina muškaraca će zaprositi devojku 22 meseca nakon početka veze, a nakon tog razdoblja, šansa se smanjuje za 20 posto, a tri godine kasnije, taj broj je na samo 50 posto. I nakon sedam godina, šanse za venčanje su 0 posto. Ponekad se muškarci žele venčati, ali samo kada u životu postignu određene stvari poput diplome, stana, kuće i slično. Ne žele ostati sami tokom tog teškog životnog razdoblja dok slede svoje ciljeve, pa traže ženu koja će ga podržati, ali samo privremeno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.