OVA 4 ZNAKA POKAZUJU DA MUŠKARAC ŽELI DA VAS OŽENI: Ako vam postavi ova pitanja, to je to!
Hoće li vas on oženiti?, Foto: Profimedia

stručnjaci za veze otkrivaju

OVA 4 ZNAKA POKAZUJU DA MUŠKARAC ŽELI DA VAS OŽENI: Ako vam postavi ova pitanja, to je to!

Nije uvek lako prepoznati postoji li kod partnera želja za vezivanjem, no neki znakovi mogli bi upućivati na to, tvrde stručnjaci

Objavljeno: 25.10.2019. 11:30h
  • 3

Kad upoznate nekog ko bi mogao biti potencijalni životni partner, obično je potrebno barem nekoliko sastanaka da zaključite koliko ste kompatibilni i biste li se s tom osobom mogli složiti oko bitnih stvari u životu te želite li isto.

Zbog toga nisu retke situacije da jedan partner priželjkuje ozbiljnu vezu, moguće i brak, dok je drugome to zadnja pomisao. Nije uvek lako prepoznati postoji li kod partnera želja za vezivanjem, no neki znakovi mogli bi upućivati na to, tvrde stručnjaci.

Evo četiri znaka da je partner spreman za vezu, za koje mnogi stručnjaci kažu da se u njih možete pouzdati:

Uvodi vas u svoje društvo

Ako vas partner pomalo upoznaje sa svojim prijateljima i pokazuje želju da se jedni drugima svidite, to bi mogao biti jasan znak da želi nešto više, kaže dr. Marta Tara Li, savetnica za odnose i seksualni terapeut. Drugi sličan znak je ako vas partner upoznaje s roditeljima i vidi se da mu je stalo da uspostavite dobre odnose. Kad nekog volite i stalo vam je do njega, ne želite samo da upozna vaše prijatelje i bližnje, nego i da se poveže s njima, pojašnjava.

- Ako uđete u vezu, želite da se ljudi koji su vam važni slažu i vole - kaže i Trina Leki, savetnica za odnose s javnošću.

foto: Printscreen/Instagram

Žele provesti s vama duže praznike

Još jedan znak da je partner spreman na vezu jeste ako vam kaže da želi s vama da provodi više slobodnog vremena, a pogotovo ako želi da sve važne praznike provodite skupa, kaže Marta Tara Li. S time se slaže i stručnjakinja za odnose April Masini, koja kaže da želja da partner s vama provede porodične praznike govori o tome da želi produbiti odnos.

Želi da počnete da živite zajedno

Ako partner želi da počnete da živite zajedno, gotovo da se možete kladiti da želi dublju vezu. Naravno, svi smo različiti i nema 'pravog' vremena za to. U nekim slučajevima to se može dogoditi već nakon nekoliko dana ili nedelja, a ponekad može proći i više godina. No malo je toga što govori o spremnosti na obavezivanje u odnosu kao zajedničko potpisivanje ugovora o najmu, ili kredita za stan, te deljenje troškova režija i života.

Suptilni znakovi

Ako partner postavlja neka 'teška' pitanja, o tome kako gledate na neke važne stvari u životu, recimo: 'šta vam je važno kod životnog partnera', ili 'koliko dece biste voleli da imate' i slično. Naime, kad neko priželjkuje brak, razgovor koji vodi s vama nadići će površne teme, jer želi proveriti kako vi 'dišete', kaže stručnjakinja za odnose Susan Vinter.

Najbolje je otvoreno porazgovarati

Ako primetite ove znakove, možda nije loše izvući karte na sto pa upitati otvoreno partnera kako vidi vašu vezu i kako bi voleo da se razvija. Ako počnu da izbegavaju odgovor, to je znak da možda ipak ne razmišljaju o tome i nisu još spremni za obavezu, kaže Marta Lee. I obrnuto, ako procenite da je vaš partner zagrejaniji za ozbiljnu vezu nego što ste vi, nastojte mu dati do znanja da još niste spremni na predaju, kako ga ne biste povredili ako iz nekih vaših odgovora proceni da ste možda spremni.

Takvi razgovori nisu laki, pa ga tako i započnite: Najbolje je naglasiti da vam nije lako, ali da morate biti fer. Recite partneru šta osećate. Na primer:

- Čini mi se da ti želiš da naša veza postane ozbiljnija, a ja u ovom trenutku na to nisam spreman/spremna - onda navedite razloge, pa predložite rešenje - nastavićete da se viđate tako da prihvatate da to ne podrazumeva obaveze, ili ćete možda usporiti sa sastancima i slično, prenosi Elite Daily.

Isti razgovor važno je obaviti i ako je veza odmakla, ali ste se u međuvremenu oko nekih stvari predomislili, upozorava Marta Lee, kako biste na vreme pronašli rešenje koje odgovara oboma i tako oboje bili zadovoljni vezom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media