PITALI SU 68.000 ŽENA KAKO IZGLEDA SAVRŠEN MUŠKARAC: Ono što im je bilo NAJBITNIJE kod frajera će vas iznenaditi!
Ženama je važnija ličnost od izgleda kada traže dugoročnog partnera, Foto: Profimedia

Savršen muškarac

PITALI SU 68.000 ŽENA KAKO IZGLEDA SAVRŠEN MUŠKARAC: Ono što im je bilo NAJBITNIJE kod frajera će vas iznenaditi!

Istraživači su u saradnji s aplikacijom Clue, namenjenoj ženama, ispitali 68.000 žene širom sveta o tome kakve karakteristike treba imati njihov savršen partner

Objavljeno: 24.07.2019. 16:50h
  • 3

AKO I niste baš tip koji voli vreme da provodi u teretani ovo je vaš dan. Naime, novo istraživanje provedeno u Nemačkoj, tačnije na Univerzitetu u Göttingenu otkrilo je da žene preferiraju muškarce s "običnim" telima (ili "dad bodies", kako bi neki nazvali) nego one utrenirane "gym baje".

Istraživači su u saradnji s aplikacijom Clue, namenjenoj ženama, ispitali žene širom sveta o tome kakve karakteristike treba imati njihov savršen partner, piše The Mirror. Istraživanje, koje je obuhvatilo više od 68.000 žena, otkrilo je da je ženama ličnost mnogo važnija od izgleda kada traže dugoročnog partnera.

Ljubaznost (dobrota) (88,9%), podrška (86,5%), inteligencija (72,3%), obrazovanje (64,5%) i poverenje (60,2%) bili su najvažniji faktori za žene, kad je o dugoročnim vezama riječ, dok su bogatstvo, moć i izgled bili manje važni.

Međutim, kada su žene ispitivali samo o fizičkim osobinama koje bi trebao imati savršen muškarac, ispitanice su rekle da su najvažniji atributi sledeći - privlačan osmeh, lepe oči, velike šake, kratka kosa, atraktivna leđa, mišićave ruke te dlake na licu, odnosno brada ili brkovi.

A još zanimljivije - zaključile su da savršen muškarac ima penis prosečne veličine.

 

Kada je reč o isključivo izgledu tela, samo 2,5% žena je reklo da preferira jako nabildovane, mišićave muškarce. Najprivlačniji izgled tela je onaj prosečan (44,85% ispitanica), dok je sportski, fit izgled na drugom mestu, izabralo ga je 34,8% ispitanica.

"Ono što ljudi traže u partneru fascinira i istraživače i laike decenijama. Istraživanje 'Clue Ideal Partner' je jedinstveno po tome što su nam žene iz celog sveta - različitih seksualnih orijentacija i u različitim životnim fazama - pružile bogat uvid u ono šta im je najvažnije", zaključila je voditeljka istraživanja doktorka Tanja Gerlach.

Bonus video:

(Espreso.rs/IndexHR


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media