LJUBAVNI SAVETI IZ JUGOSLAVIJE: Možete li da zamislite da mladi ovo rade danas?
Nekada su odnosi bili drugačiji, Foto: Profimedia

ljubav

LJUBAVNI SAVETI IZ JUGOSLAVIJE: Možete li da zamislite da mladi ovo rade danas?

Prema savetima iz sedamdesetih, nakon poljupca djevojka će zaključiti da momak nije ravnodušan, ali ako sazna da se on svake večeri ljubi s drugom...

Objavljeno: 13:50h

Za većinu mladića, devojke predstavljaju zagonetku. Teško im je shvatiti njihovo ponašanje i postupke. Otuda i veliki broj knjiga koje su posvećene problemu ženske psihe. Jednu od njih odabrali smo za mladiće u adolescentskoj dobi. To je knjiga ‘Šta mladić želi znati o devojci’ Helge Peterman, pisao je 1973. godine erotski časopis Adam i Eva.

Mladim muškarcima savetovalo se da poljube djevojku nakon izlaska. Ako se toekom poljupca pripila uz njega, dokaz je da je uzbuđena.

Prema savetima iz sedamdesetih, nakon poljupca djevojka će zaključiti da momak nije ravnodušan, ali ako sazna da se on svake večeri ljubi s drugom, postaće neljubazna i vrlo često ljubomorna. Većini mladih devojaka poljubac predstavlja ispunjenje njezinih želja i ozbiljno ga shvaćaju.

Neke devojke žive u stalnom sukobu sa svojim osećanjima. Pate od malodušnosti, sumnjaju u svoj šarm i sposobnost da privuku mladića, pogotovo ako je on nikada nije pokušao poljubiti, iako su često zajedno. Ipak, one ne žele da partner stekne dojam da ih je lako osvojiti. Zato se drže kruto, zrače hladnoćom i nehotice stvaraju nevidljivu prepreku koja u suštini ne postoji.

Zato bi mladić trebao pokušati s poljupcem, ali ne i prenagliti.

Kad, kako i na kome mestu, treba odlučiti sam. Ponekad se isplati igrati na iznenađenje jer se ljubavna strategija i taktika samo unekoliko razlikuje od ratne, piše časopis Adam i Eva.

No to ne znači da će je uspeti poljubiti. Devojka bi ga mogla ošamariti ili jednostavno odgurnuti i pobeći. To je jedna od mogućnosti, ali to nije znak da je ravnodušna prema njemu.

Ako nakloni glavu i zatvori oči, rizik je mnogo manji. Ponekad se devojke i uplaše poljupca pa im se telo ukoči. Ali, može se dogoditi i da samo nagnu glavu, briznu u plač ili ogrebu partnera.

Devojke mogu biti realne i veoma razborite, a ipak divlje odlučne da ne popuste pred navaljivanjem. Kad dođe do razgovora o seksu, devojka je “jednostavno bolesna”. Grozi se same pomisli na te, kako su ih tada nazivale, “prljavštine”. Nisu pomagale molbe, uveravanja ni dokazivanja da je fizička ljubav normalna. Prema knjizi, za njih je ljubav bila nešto uzvišeno, a pomisao na seks prljava.

Mladići su na mukama i ljute se na njihove “budalaštine”, a pametnije bi bilo da imaju više strpljenja. No ako je voli, razumeće da ona još nije sazrela i da je ne treba požurivati. S vremenom će shvatiti da osim romantičnih šetnji i poljubaca postoji i nešto drugo i biće spremna za intimnije odnose.

Tad se smatralo da na njen odnos s muškarcem zavise odnosi u pporodici. Žensko dete kom su roditelji uskratili nežnost lakše će se upustiti u avanturu. Posebno ako njen otac krije emocije, ako je hladan i strog. Predaće se prvom mladiću na kog naiđe, ne razmišljajući mnogo o posledicama.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.