Udri mladoženju ribom, a mladu venčaj sa drvetom: 10 najčudnijih svadbenih običaja širom sveta (FOTO) (GIF)

Nisu naši najluđi

Udri mladoženju ribom, a mladu venčaj sa drvetom: 10 najčudnijih svadbenih običaja širom sveta (FOTO) (GIF)

Danas se obeležavaju Mladenci, za koje svi dobro znamo šta znače. Mi smo, međutim, rešili da vam otkrijemo neke belosvetske običaje prilikom stupanja u brak! Neki od njih su toliko strogi, da ne čudi zašto mladi tamo izbegavaju venčanje
Objavljeno:

Čik da vidimo koja bi današnja mlada mogla da baci sito na krov solitera ili da se mladoženja, koji nije ni vojsku služio, istakne sa puškom i pogodi jabuku! 10 znakova da još niste spremni za brak (GIF) Na sreću, nekada nezaobilazni svadbeni običaji sada su samo deo propovedanja. Ako odgovorite na ova 3 pitanja spremni ste za brak (FOTO) Svi bračni običaji smišljeni su da bi doneli zaštitu i sreću mladencima i da bi im brak bio dugotrajan i srećan.

Međutim, ima i onih za 1. Obavezno svadbeno plakanje (Jugozapadna Kina) Plakanje od sreće ili nervoze na svadbi su najnormalnija moguća stvar su normalna stvar. Ali, u kineskoj provinciji Sičuan, plakanje tokom svadbe je obavezno. Mlade počnu da plaču mesec dana pre svadbe i to svakodnevno. One moraju da plaču bar sat vremena. 10 dana pre svadbe u plakanju se pridružuju se majke mlada, a potom se uključuju i sve žene u porodici. Ovaj običaj se zove Zuo Tang i veruje se da nije smišljen da usreći mladoženju. 2. Ništa dok metla dobro ne pomete (Engleska) Englezi nisu zahtevali zvaničnu ceremoniju i dokumenta za venčanje sve do 1753. godine. Kako siromasi nisu imali prava na individualnost, predstavljao ih je njihov alat i to su im bili identifikacioni dokumenti. Sobarica je za udaju morala da ponese metlu, a stolar drvo i čekić, da bi pokazali ko su. Onda bi im neko pričao o ljubavi i upisao da su doneli alate da dokažu ko su. 3. Ništa bez dobrog tulumarenja (Nemačka) Na tradicionalnom nemačkom venčanju gosti donose srećnom paru posuđe. To posuđe se zatim lomi i razbija da bi se oterali zli duhovi. Od srećnog para se onda traži da sav taj lom očiste i da tako nauče da život u braku nije nimalo lak, ali da ukoliko sve rade zajedno mogu da prebrode svaki izazov.
4. Drvo k'o drvo (Indija) U pojedinim delovima Indije žene koje su rođene kao Manglike (astrološka kombinacija kada su Mars i Saturn ispod sedme kuće) su "uklete", veruje se da će one prouzrokovati ranu smrt supružnika. Da se to ne bi dogodilo, one prvo moraju da se udaju za drvo. To drvo se potom poseče da bi se kletva poništila. 5. Batine za mladoženju (Koreja) Korejska tradicija zahteva da se stopala mladoženje udaraju ribom ili trskom pre prve bračne noći. Tako se testirala mladoženjina snaga i karakter. 6. Nema udaje bez malo salca (Mauritanija) Devojčice uzrasta od 5 do 15 godina u Mauritaniji se šalju na "farme masnoće" da bi pre venčanja dobile na težini. Ako je mlada punija i ima izraženo salo oko stomaka, to znači da će njihov muž bio dovoljno bogat da ih učini zadovoljnim.
7. Strasni poljupci (Švedska) Ukoliko mladoženja na svadbi iz bilo kog razloga napusti prostoriju, makar i ako mu se ide u toalet, svim drugim muškarcima na venčanju je dozvoljeno da poljube mladu. Isto važi i za mladoženju, sve dame na svadbi mogu da ljube mladoženju ako mlada napusti prostoriju. 8. Smrznute face (Kongo) Venčanja su veoma ozbiljni događaju u ovom delu Afrike, i da bi sve prošlo u takvom tonu, mladenci tokom venčanja ne smeju da se smeju. To im nije dozvoljeno čak ni tokom fotografisanja. 9. Zapljuni malo (Masaji, Kenija) Tokom venčanja u Masaiju običaj je da mladin otac pljuje na mladino lice i grudi da bi joj na taj način poželeo sreću. Ona zatim odlazi sa svojim mužem ali ne sme da se osvrne za sobom da se ne bi pretvorila u kamen.
10. Trpi dok ne prsneš (Indonezija, Malezija) Nakon ceremonije venčanja, mladi i mladoženji nije dozvoljeno da koriste toalet čitava 3 dana. Mladenci ne mogu ni da izlaze iz kuće. Mladi bračni par nadziru, a dozvoljeno im je da konzumiraju malo hrane i pića. Ako se običaj ne ispoštuje, veruje se da će to doneti lošu sreću mladencima, prekid braka, prevaru ili smrt dece. Posle 3 dana mladenci se vraćaju normalnom životu i započinju svoj brak. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.