POSTOJI I MIKRO VARANJE! Sigurno ste ga OSETILI NA SVOJOJ KOŽI! A možda i VI to radite!
Varanje može biti emocionalno, fizičko - i mikro!, Foto: Profimedia

PRELJUBA

POSTOJI I MIKRO VARANJE! Sigurno ste ga OSETILI NA SVOJOJ KOŽI! A možda i VI to radite!

Ovo je najnoviji način preljube, a tako je lako počiniti je!

Objavljeno:

Svi znamo da je užasno biti prevaren. Obično preljubom, kao što se da naslutiti i po samoj reči, smatramo kada osoba s kojom smo u vezi uđe u fizički odnos s drugom osobom. Varanje može biti i emocionalno – kada se svesno povezujete s osobom s kojom niste u vezi (to uključuje učestalo dopisivanje, koje nije isključivo prijateljsko, suptilne dodire poput držanja za ruke).

Sada znamo da, nažalost, postoji i treći oblik nevere, a to je – mikro varanje! Mikro varanje uključuje sve one sitnice (zato se i zove mikro) koje radite, a koje stvaraju prilike za emocionalno i / ili fizičko varanje.

foto: Profimedia

To ne znači da vi o tome tako unapred razmišljate ili da radite to svesno, ali pojava takvog ponašanja bi mogla da znači da postoji problem u vašoj vezi, koji ignorišete.

Govorimo o sitnicama kao što su da se lepše obučete kada znate da ćete videti određenu osobu (koja ne mori da vam se sviđa na svesnom nivou, kao što smo rekli, radi se o podsvesnom ponašanju) ili da prećutite da se na poslu pojavio novi zgodni kolega. Mikro varanje može biti i u digitalnom obliku – ako stalno lajkujete ili komentarišete slike nekog muškarca kojeg znate od ranije.

Ukratko, to uključuje sve one stvari koje ne smatramo previše važnim, ali bi zapravo pogodile vašeg partnera kad bi saznao za njih.

Šta ako ste pročitali ovaj tekst i sada mislite da vas partner vara na mikro razini? Jedino pravo rešenje ovog problema je razgovor.

Za većinu ovih stvari je raskid preradikalno rešenje ako vam se osoba zaista sviđa, ali morate da utvrdite u čemu je problem i kako je do njega došlo. Možda vaš partner ni sam nije primetio implikacije svojih spornih postupaka i kada mu ih objasnite, to će promeniti. Možda ipak postoji dublje nezadovoljstvo ili stvarna privlačnost prema drugoj osobi, ali to ne možete znati dok iskreno ne porazgovarate o tome.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.