Ovo je glavni razlog za raspad veza (FOTO) (GIF)

AKO OSTAJETE ZAJEDNO

Ovo je glavni razlog za raspad veza (FOTO) (GIF)

Da li znate šta je to žestoka svađa, i da li možete da predosetite kada je kraj?
Objavljeno:

Džon Gotman, istaknuti psiholog i profesor, posvetio je većinu svog vremena analizi bračne stabilnosti i ljubavnih odnosa. U svom institutu je 40 godina proučavao parove i na kraju je uočio obrazac koji se ponavlja među rastavljenim parovima, odnosno emociju koja im je zajednička i nagoveštava kraj ljubavi. Ovo je razlog zbog kojeg ljudi ostaju u lošim vezama (FOTO) (GIF)

Prema njegovim analizama, glavni uzrok za raspad ljubavnog odnosa i braka je prezir. On se najlakše može definisati kao osećaj neodobravanja propraćen odbacivanjem i gađenjem. 10 razloga zašto raskidi tako mnogo bole (GIF) Neslaganje sa partnerom nije neuobičajeno, ali kada dopustite da neslaganje pređe u prezir onda to postaje nezdravo za vezu. Svaki par se svađa, i sve veze su pune trajnih problema koji isplivaju na površinu. Vaša reakcija na probleme je ono što će vašu vezu održati ili je slomiti.
Čak 69 procenata problema u svim vezama i brakovima koji se redovno pojavljuju su predmet rasprave, a samo 31 procenat problema su kratkotrajni i rešavaju se odmah kada nastanu. To znači da većina problema u vezi nikada neće nestati ili se rešiti i zbog toga morate da naučite da pravite kompromise. Parovi koji ne podnose raspravu o problemima imaju najveći rizik za raspad ljubavnog odnosa. Partneri koji su na putu do razvoda gomilaju ljutnju i u razgovoru koriste takozvana ‚‚četiri jahaća apokalipse", odnosno četiri negativna obrasca komunikacije: 1. Prezir 2. Kritiku 3. Opstrukciju 4. Obrambeni stav
Oni vode do stanja u kom telo oba partnera ispušta hormone, srce ubrzano lupa, mišići postaju napeti i dolazi do znojenja. To stanje se naziva ‚‚žestoka svađa", a u tom stanju partneri ne mogu do vode civilizovan razgovor. (Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.