MUŠKARCI, ČUVAJTE SE: Pogledajte joj šaku i istog trenutka ćete saznati da li će vas PREVARITI
Najnovija studija je pokazala da žene koje imaju duži kažiprst od domalog prsta imaju veće šanse da prevare svog partnera, Foto: Profimedia

Najnovija studija

MUŠKARCI, ČUVAJTE SE: Pogledajte joj šaku i istog trenutka ćete saznati da li će vas PREVARITI

Studija je obuhvatila 274 žene kojima su izmjereni prsti, ali im je uzet i DNK materijal

Objavljeno:

Prevara je učestala pojava među parovima, a mnogi se pitaju kako da je spreče. Muškarci sada imaju izbora. Treba samo da odaberu ženu sa dužim kažiprstom. Evo o čemu se radi.

Iland Pirs sa univerziteta Oksford je objavio interesantnu studiju u naučnom časopisu "Royal Society Journal". Sa svojim sradnicima je uspeo da otkrije kakvu šaku ima žena koja namJerava da vas prevari, kao i zašto je to tako.

Najnovija studija je pokazala da žene koje imaju duži kažiprst od domalog prsta imaju veće šanse da prevare svog partnera, od onih čija je dužina prstiju drugačija

Studija je obuhvatila 274 žene kojima su izmjereni prsti, ali im je uzet i DNK materijal. Popunile su psihološki test koji naučnicima omogućava uvid u njihov ljubavni život i emocionalne navike.

Naime, dame koje imju duži kažiprst su mnogo ženstvenije, što je povezano sa lučenjem veće količine ženskih hormona.

Pored ovoga dokazali smo i da je jako važno da li je žena lIJevoruka, jer je za ovakve žene, takođe, tipično veće lučenje estrogena i progesterona u matericu. Dame koje bolje barataju levom rukom su impulsivnije i kraće se zadržavaju u ljubavnim vezama -kaže Pirs.

Kod onih kod kojih je veličina domalog prsta izraženija u odnosu na kažiprst više se luči muški hormon testosteron. Studija pokazuje da čest slučaj da ovakve žene imaju homosek*ualne pretenzije. Istovremeno ovo su mnogo romantičnije žene, koje su sklone vJernosti. Dokazano je i da muškarci češće biraju žene sa dužim prstom "vJernosti", čak i to da ih brže zaprose.

Ipak, treba napomenuti da ova studija ne uzima u obzir trenutno zadovoljstvo, odnosno nezadovoljstvo partnerovim ponašanjem koje može da utiče na popunjavanje psihološkog testa. Stoga može da se desi da je dIo ispitanika odabrao partnera zbog potpuno drugih emotivnijih razloga.

Naučnici studije tvrde da je procenat greške u okviru studije jako mali, jer se pored testa posmatra nivo ženskih hormona, koji je definitivno izraženiji kod žena sa dužim kažiprstom i to dovodi do toga da su one sek*ipilnije.

Interesantno je i to da su muškarci sa dužim domalim prstom u odnosu na kažiprst bolji sportisti.

BONUS VIDEO.

(Espreso.co.rs/novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.