OVIH 10 STVARI RAZARA VEZU, MOMENTALNO: Nikad ih ne smeš reći svom muškarcu!
Neke stvari im se baš ne sviđaju..., Foto: Novi.ba

SAVET ZA ŽENE

OVIH 10 STVARI RAZARA VEZU, MOMENTALNO: Nikad ih ne smeš reći svom muškarcu!

Muškarci i žene različito razmišljaju

Objavljeno: 03.12.2018. 08:29h
  • 11

Iako su ženama neke izjave sasvim normalne, muškarcima te iste izjave mogu biti znak za uzbunu - bilo da su uvod u svađu ili prozivanje njega da nešto pogrešno radi.

1. Treba da razgovaramo...

Ovu frazu muškarci vide kao nagoveštaj svih mogućih problema. Čak i ako ona želi da razgovara o tome da nabave psa ili odu na izlet, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu te se već u startu osećaju kao krivci. Muškarci bi radije da žene odmah pređu na stvar, umjesto korišćenja dramatičnih uvoda.

2. Jesi ljubomoran?

Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, naročito ako je reč o ženi koju vole. Čuju li iz njenih usta konstantno jedno te isto muško ime, bilo da je reč o kolegi, konobaru, susedu ili prijatelju, oni se ne koncentrišu više na priču već im glavom prolazi - zašto ga stalno spominješ, zar ti toliko znači?

3. Moja prijateljica misli da je naš seks dosadan

Žene, kao i muškarci, pričaju sa svojim prijateljicama o seksu. No dok pripadnici jačeg pola pričaju uopšteno ili se hvale svojim libidom i umećem, žene će pričati o konkretnim situacijama, upoređivati ili tražiti savete. Nijedan muškarac ne voli da čuje da se raspravlja o njegovom seksualnom umeću, smeje na njegov račun ili analizira - naravno osim ako je reč o pohvalama.

 

Neke teme su tabu
Neke teme su tabu foto: Profimedia

 

4. Svi muškarci...

Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je generalizujući stav s kojima žene znaju da započnu razgovor. Oni se više ne mogu i ne žele koncentrisati na ono što im govore, jer osećaju da je samim uvodom ona donela presudu "on stalno nešto pogrešno radi".

5. Da me voliš, nikad ne bi...

Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoje osećaje radije izražavaju delima nego rečima. Ako partnerka koristi ovakvu frazu uz dodatak "da me voliš onda ne bi radio to", oni naprosto ne znaju šta da kažu, odnosno nisu tako vešti u argumentaciji. Radije bi da im partnerka kaže šta tačno želi, umesto da zbog njegovih propusta dovodi njegova osećanja u pitanje.

6. Ako su ti takvi prijatelji...

Muška prijateljstva su naizgled vrlo jednostavna stvar, no ženama su ti odnosi često komplikovani. One često za prijateljice biraju one s kojima dele slična razmišljanja i stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu pa ni osudu toga što njihov prijatelj radi - njima je važno da imaju zajedničke aktivnosti te da se prema njima ponaša OK. Ovakvu frazu od partnerke doživljavaju kao pretnju prijateljstvu, odnosno pokušaje zabrana druženja, prozivanja njega da je isti kao prijatelj.

 

 

 

7. Je li i tvoja bivša...

Iako često tvrde da to nije tako, muškarci ponekad poznaju žene bolje nego što se one same znaju. Spomen bivših njima ne zvuči kao dobra ideja, bilo da bi priča o njoj mogla biti okidač ljubomore, upoređivanja ili pak pamćenja nekih detalja koje ona posle može koristiti u svađama.

8. Šta ti misliš?

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško im je da se snađu u komplikovanim ženskim odnosima, naročito ako je reč o onim između njegove izabranice i majke. Stvar je u tome što znaju da će, ako se umiešaju, jednoj strani obavezno biti krivi. Radije bi govorili o rešenju situacije, nego slušali beskonačna prepričavanja počinjenih "nedela" bilo koje strane.

 

 

9. Mislim da nešto nije u redu.

Muškarci ne podnose fraze za koje misle da su samo deo ženske taktike da prestanu da rade ono što trenutno rade i udovolje njoj. Ako je istina da on ne posvećuje partnerki dovoljno pažnje, on će to pre shvatiti njenim konkretnim delima - na primer ako izađe na kafu na koju on ne želi da ide, umesto da ostane s njim i prigovara mu što nije išao.

10. Već sam ti sto puta rekla....

Osim ako je zaista reč o nekom konačnom razgovoru i zaključku, pa makar o prekidu veze, muškarci ne podnose stalno osvrtanje na probleme na dramatičan način - to vide kao zvocanje na koje se naviknu, ali bez istinske poEnte i namere. Nije stvar ni u razgovoru o problemima, već filozofskim zaključcima i premišljanjima kojI se ponavljaju, a ne vode nigde.

 

BONUS VIDEO: ESPRESO TRANSFORMACIJA: Već 6 nedelja mršavimo po Strongmenu, a ovako vežba glavni urednik Espresa!

 

(Espreso.rs/24sata.hr)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media