METODA 30 SEKUNDI SPASILA JE MNOGE VEZE: Ovo morate uraditi ukoliko dođe do SVAĐE s partnerom!
Nije svaka sitnica razlog za svađu, Foto: Profimedia

IZBEGNITE PROBLEM

METODA 30 SEKUNDI SPASILA JE MNOGE VEZE: Ovo morate uraditi ukoliko dođe do SVAĐE s partnerom!

Uvek je dobro imati izduvni ventil, ali je potrebno da ga usmerite na pravu adresu ili na pravi način tako da ne povredite one koje volite

Objavljeno:

Sitnice vas mogu izbaciti iz takta, posebno ako imamo težak dan iza sebe i nakupljenu veću dozu stresa. Uglavnom će "nastradati" osobe koje ne bi trebalo, naši najbliži.

Uvek je dobro imati izduvni ventil, ali je potrebno da ga usmerite na pravu adresu ili na pravi način tako da ne povredite one koje volite. Ili bilo koga drugog.

Mnogi parovi prepiru se oko nekih sitnica koje im se u određenim situacijama čine velikim problemima, ali, ako razmisle o tome hladne glave, iako mogu da uvide da zaista nije "kraj sveta".

Stručnjaci za veze podelili su jedan jednostavan trik od 30 sekundi koji bi svi u vezama trebalo da primenjuju kako ne bi stvorili dodatne probleme tamo gde ih zaista i nema. Ova metoda odvija se u tri koraka, a s obzirom da vam je zaista potrebno tek 30-ak sekundi vašeg života da ga sprovedete u delo, bilo bi šteta da ne pokušate sledeći put kada vam se dogodi situacija da ste na rubu eksplozije prema vašem partneru.

Prvo, duboko udahnite pre nego što odlučite da reagujete na bilo koji način. Stanite, udahnite duboko, izdahnite i ponovite ako je potrebno još koji put kako biste se smirili i situaciju sagledali "hladnije glave" i verovatno realnije.

Drugo, analizirajte svoja osećanja. Razmislite o tome kako se osećate, tužno, ljuto, razočarano... Kada ste ponovno mirni i osećate se "dobro", tada je vreme za razgovor s partnerom.

Treće, postavite sebi ova pitanja:

Što ću dobiti od toga ako preterano reagujem?

Šta mogu naučiti iz ove situacije?

Za šta sam zahvalan/zahvalna?

Ako ponavljate ove radnje svaki put u stresnoj situaciji, ući će vam u rutinu i buduće stresne situacije neće više biti tako stresne, a možete i sačuvati vezu ili brak. Što imate da izgubite? BONUS VIDEO: VELIKI TALAS ODUVAO DVE TERASE STAMBENE ZGRADE! Izgledalo kao da je armagedon stigao (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.