UZ POMOĆ SAVRŠENOG TRIKA OD 30 SEKUNDI MOŽETE DA SPASITE SVOJU VEZU: Ovo je čarobni IZDUVNI VENTIL
UZ POMOĆ SAVRŠENOG TRIKA OD 30 SEKUNDI MOŽETE DA SPASITE SVOJU VEZU, Foto: Shutterstock

HIT

UZ POMOĆ SAVRŠENOG TRIKA OD 30 SEKUNDI MOŽETE DA SPASITE SVOJU VEZU: Ovo je čarobni IZDUVNI VENTIL

Izduvni ventil je uvek dobro imati, ali potrebno ga je znati usmeriti na pravu adresu ili na pravi način tako da ne povredite one koje volite..

Objavljeno:

Male sitnice mogu nas izbaciti iz takta, posebno ako imamo težak dan iza sebe i nakupljenu veću dozu stresa. Najviše će "nastradati" osobe koje to nikako ne bi trebale, naši najbliži. Izduvni ventil je uvek dobro imati, ali potrebno ga je znati usmeriti na pravu adresu ili na pravi način tako da ne povredite one koje volite. Ili bilo kog drugog. Mnogi parovi prepiru se oko nekih sitnica koje im se u određenim situacijama čine velikim problemima, ali, ako razmisle o tome hladne glave, lako mogu uvideti da zaista nije "kraj sveta". Stručnjaci za veze podelili su jedan jednostavan trik od 30 sekundi koji bi svi u vezama trebali upotrebljavati kako ne bi stvorili dodatne probleme tamo gde ih zaista i nema.

Ova metoda odvija se u tri koraka, a s obzirom da vam je zaista potrebno tek 30-ak sekundi vašeg života za provesti ga u delo, bilo bi šteta ne pokušati sledeći put kada vam se dogodi situacija da ste na rubu eksplozije prema vašem partneru. Prvo, duboko udahnite prije nego odlučite reagovati na bilo koji način. Stanite, udahnite duboko, izdahnite i ponovite ako je potrebno još koji put kako biste se smirili i situaciju sagledali "hladnije glave" i verojatno realnije. Drugo, analizirajte svoje osećaje. Razmislite o tome kako se osećate, tužno, ljuto, razočarano i recite sami sebi kako se osećate. Kada ste ponovno mirni i osećate se "dobro", tada je vreme za razgovor s partnerom.

Prvo, duboko udahnite prije nego odlučite reagovati na bilo koji način. Stanite, udahnite duboko, izdahnite i ponovite ako je potrebno još koji put kako biste se smirili i situaciju sagledali "hladnije glave" i verojatno realnije. Drugo, analizirajte svoje osećaje. Razmislite o tome kako se osećate, tužno, ljuto, razočarano i recite sami sebi kako se osećate. Kada ste ponovno mirni i osećate se "dobro", tada je vreme za razgovor s partnerom. Treće, zapitajte sebe ova pitanja: Što ću dobiti s tim ako preterano reagujem? Što mogu naučiti iz ove situacije? Za što sam zahvalan/zahvalna? Ako ponavljate ove radnje svaki put u stresnoj situaciji, ući će vam u rutinu i buduće stresne situacije neće više biti tako stresne, a možete i sačuvati vezu ili brak.

Šta imate da izbubite? Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.