ZNAK OČAJA: Kada ste u VEZI, ovo NIKAKO nemojte raditi!
Partner se zbog toga može ozbiljno naljutiti, Foto: Profimedia

delikatna situacija

ZNAK OČAJA: Kada ste u VEZI, ovo NIKAKO nemojte raditi!

Mnogi prave istu grešku

Objavljeno:

Da li ste nekada došli u iskušenje da proverite poruke svog partnera ili partnerke? Ako jeste i ako ste to zaista i učinili, napravili ste grešku. I niste jedini, mnogi imaju priliku da zavire u privatnost svojih partnera u današnjici kada je nezamislivo biti bez pametnog telefona, a time i svih komunikacijskih kanala i informacija u samo jednom uređaju.

Istraživanje sprovedeno 2014. godine, koje je sprovela kompanija Avast, pokazalo je da jedan od pet muškaraca i jedna od četiri žene proveravaju poruke na telefonu osobe s kojom su u vezi.

“To je vrlo delikatna situacija", poručuje Stefani Makejdan, terapeutkinja iz Los Anđelesa.

“Ako to radite, to pokazuje nedostatak poverenja u vezi, a to se ne rešava na takav način. Ako svom partneru ili partnerki ne verujete, vreme je da sednete za sto i o tome otvoreno porazgovarate. U suprotnom, pogledom u poruke možete doći do pogrešnih zaključaka za koje niste tražili objašnjenje ili ste unapred osudili vezu na propast."

"Proveravanje privatnih poruka je znak očaja," kaže terapeutkinja i osnivač DC Counseling & Psychotherapy Centra, Elizabet Lamote.

Ipak, neki će se upustiti u to nakon što su razgovarali s partnerom ili partnerkom i nisu dobili zadovoljavajuće odgovre pa će potražiti "dokaze" na ovaj način, da se uvere da li je druga strana govorila istinu.

Takav potez ne treba odmah da naiđe na osudu vlasnika pametnog telefona jer treba da ima na umu da je druga strana povređena i u emocionalnom bolu zbog toga što je stavljena u situaciju u kojoj gubi poverenje prema osobi prema s kojoj je u vezi.

Svakako bi trebalo održavati otvorenu komunikaciju u svakom odnosu kako se ovakve stvari ne bi događale, a trebalo bi i izbegavati situacije koje mogu dovesti do nepoverenja druge strane, poručuje Lamote. BONUS VIDEO: Kratki Espreso, deveta emisija

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.