BEZ IZVINJENJA, NEPRESTANOG TRUDA I STAVLJANJA SEBE U DRUGI PLAN: Ovo je 10 prednosti SAMAČKOG života! (GIF)
Ukoliko naučite da organizujete svoj život, uživaćete u svakom trenutku, Foto: Profimedia

ŽIVELA SLOBODA

BEZ IZVINJENJA, NEPRESTANOG TRUDA I STAVLJANJA SEBE U DRUGI PLAN: Ovo je 10 prednosti SAMAČKOG života! (GIF)

Osim slobode da radite šta god želite i kad god želite, postoje mnoge vrline solo statusa

Objavljeno:

Ako ste nedavno raskinule s partnerom ili vam se čini da nemate sreće u pronalasku životnog saputnika, nemojte dopustiti da vas to rastuži ili naljuti. Postoji bezbroj prednosti samačkog života, a osim slobode da radite šta god želite i kad god želite, postoje mnoge vrline solo statusa. Ovo je 10 najvažnijih.

1. Osećaj nezavisnosti

Nakon nekog vremena, počećete da shvatate da vam neprestana interakcija s drugim ljudima nije potrebna. Otkrićete prednosti samačkog života i potpune slobode, a što je najbolje, nikome nećete morati da polažete račune.

2. Bez izvinjenja

Više ne morate da se izvinjavate nekome za svaku sitnicu. Taj teret napokon je nestao s vaših leđa i nemate pritisak ni neprestanu brigu oko izgovorenih reči i učinjenih dela.

3. Uživanje u odnosima s drugima

Nakon sati i dana provedenih u miru i samoći cenićete odnose s drugim ljudima još više. Imaćete osećaj zahvalnosti na svim stvarima koje proizlaze iz vaših odnosa s drugima kojih pre niste bile svesne jer ste neprestano bile uz drugu osobu.

4. Odmor od neprestanog truda

Veza ponekad postane iscrpljujući posao. Kada se neprestano brinete oko tuđe sreće, vrlo lako zaboravite na sopstvenu i postanete nezadovoljne. Kada ste vi glavna osoba u svom životu, postajete i jedina oko koje se morate neprestano truditi.

5. Bez tuđeg odobravanja

Ponekad imamo učestalu potrebu traženja odobrenja drugih, bio to partner, prijatelji ili porodica. Naravno, potpuno je u redu ponekad pitati za mišljenje ili savet, ali bi većinu odluka trebalo donositi samostalno. Kada počnete da provodite više vremena u samoći, naučićete da verujete sopstvenim instinktima i lakše ćete donositi odluke.

6. Obnavljanje

Kada smo neprestano okruženi drugim ljudima, u njih ulažemo veliku količinu energije. Pokušavamo da usrećimo druge, nasmejemo ih, dajemo im komplimente i sve što dolazi uz to. Solo status doneće vam emocionalni mir, punjenje baterija i odmor od neprestane interakcije koja vas je svakodnevno iscrpljivala.

7. Povećana produktivnost

Društvo često može biti najjača distrakcija od posla koji treba obaviti. Upravo zato će vreme provedeno u miru i samoći biti najproduktivnije doba u kojem ćete se mnogo lakše fokusirati na posao, napredak i građenje sebe u svakom smislu.

8. Dodir s vlastitim emocijama

Napokon je došlo vreme da upoznate samu sebe. Vreme da stvorite dodir s vlastitim emocijama, da dublje razumete ono što vas čini srećnima, ali i ono što vas uznemiruje. Kada ostvarite psihičko blagostanje nakon što u miru provedete određen period, lakše ćete razumeti svoja osećanja i znaćete da upravljate njima.

9. Radi ono što voliš

Nema više kompromisa. Sada možete raditi sve što želite, baviti se onim što volite i uživati u tome.

10. Više razmišljanja o životu

Samoća pruža idealnu priliku da stanete i razmislite o životu i fokusirate se na smer kojim želite da se vaš život kreće. Postoji velika mogućnost da ćete samu sebe iznenaditi idejama i poduhvatima za koje vas je pre neko drugi uveravao da niste spremne ili stvorene.

BONUS VIDEO: ZEMLJA SE OTVORILA! Snažan zemljotres u momentu od ulice pravi oranicu! LJUDI U PANICI! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.