ŽENE SU ISPROGRAMIRANE DA VARAJU SVOJE PARTNERE: Naučnici utvrdili koji je GLAVNI razlog PREVARE!
Žene varaju svoje partnere jer traže boljeg, odnosno najboljeg muškarca, Foto: Profimedia

ISTRAŽIVANJE

ŽENE SU ISPROGRAMIRANE DA VARAJU SVOJE PARTNERE: Naučnici utvrdili koji je GLAVNI razlog PREVARE!

Ako ženama stalni partner ne daje ono što treba, ona će tražiti drugog

Objavljeno: 14:03h

Kako tvrde kritičari, evolucijski psiholozi imaju zastarele predrasude o polovima i moderna kultura zapravo ima problem s ovakvom vrstom "nauke". S tim na umu, i ovo istraživanje je podiglo mnogo prašine.

Naime novi rezultati sa Univerziteta u Teksasu kažu da žene varaju svoje partnere jer traže boljeg, odnosno najboljeg i da su tako "isprogramirane" zbog evolucije. Profesor Dejvid Bas objasnio je da se u istoriji i partnerima žena mnogo toga lošeg moglo dogoditi. na primer, mogao je da se povredi, razboli ili bude ubijen. Kao rezultat toga, žene su, kaže on, evoluirale tako da uvek imaju plan B, odnosno da mogu "zameniti partnera".

Ako ženama stalni partner ne daje ono što treba, ona će tražiti drugog, kaže Dejvid. Žene u praistoriji su tražile bolje verzije svojih partnera, odnosno lovce, a ne one koji su skupljali voće. 79 posto žena zaljubi se u partnere s kojima ima aferu, kaže istraživanje "Glassa i White-a", koje je objavljeno još 1985. Muškarci su motivisani seksualnim delom afere i verovatnoća da se zaljube u ženu s kojom varaju svoju partnerku jako je niska. Žene, s druge strane, traže "bolje" partnere pa se zato u njih često i zaljube.

Slagali se s ovim ili ne, postoje i žene koje imaju afere samo iz zabave, pa profesor Bas naglašava da treba proučiti i ovaj deo seksualnih veza. BONUS VIDEO: DA IM SE DIVITE ILI DA IH SMAŽETE? 12 čokoladnih remek-dela od kojih ostajete bez daha! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.