ŽENE OTKRILE: Ovo bi volele da su znale o vođenju ljubavi dok su bile mlađe!
Postoji pogrešno shvatanje kako se samo seksom mogu izraziti neki osećaji prisnosti s partnerom, Foto: Profimedia

intimni trenuci

ŽENE OTKRILE: Ovo bi volele da su znale o vođenju ljubavi dok su bile mlađe!

Razgovor o intimnosti mnogim je roditeljima tabu, a i u školi mnogi ne nauče više od same biologije

Objavljeno:

Odlazak ginekologu mnogim je mladim ženama prava noćna mora, pa ideja za odlazak u ginekološku ordinaciju kako bi dobile "tek" neke informacije o seksualnom životu, mnogima je nezamislivo.

Kada je o seksu reč, mnogi mogu izreći baš ovu rečenicu:

- Da smo to bar znali ranije...

Upravo je seks tema o kojoj većina "uči" sama, odnosno, od drugih, ali izvan svoje porodice. Razgovor o intimnosti mnogim je roditeljima tabu, a i u školi mnogi ne nauče više od same biologije. Upravo stoga Huffington Post objavio je iskrene ispovesti šest žena koje su otkrile što bi volele da su znale dok su bile mlađe...

Ne žuriti

Mnoge mlade devojke smatraju kako je devičanstvo nešto čega bi se trebale "rešiti" što pre i tako ući u svet odraslih. Društvena određenost, predrasude i pritisak okoline zaista ne bi trebalo biti nešto što će imati odlučujuću ulogu u tome kada je vreme za izgubiti nevinost. Seks je čin u koji bi se trebali upuštati spremni, mirni i s osobom u koju imate potpuno poverenje.

Jednom izgubljena nevinost ne može se vratiti ( na stranu operacije rekonstrukcije himena, op.a ), a odluka o tome zaista treba biti dobro promišljena. Ne sramite se pitati ginekologa Odlazak ginekologu mnogim je mladim ženama prava noćna mora, pa ideja za odlazak u ginekološku ordinaciju kako bi dobile "tek" neke informacije o seksualnom životu, mnogima je nezamislivo. To ne bi trebalo biti nešto čega bismo se trebale sramiti, reč je o brizi o našem zdravlju koje bi trebalo biti na prvom mestu, poručuje jedna od žena.

Ne krivite sebe zbog borbe s nepolodnošću

Oko devet posto muškaraca i 11 posto žena bori se s neplodnošću, i ono što svakako biste trebali znati da se ne biste trebale kriviti zbog toga ako ste i vi među njima. Na neke stvari ne možete uticati, ali svakako možete što pre obratiti se lekaru i saznati u čemu je problem, te s time i što ranije započeti lečenje i pronaći rešenje.

Testirajte se redovno

I testiranje na polno prenosive bolesti mnogima je sramotno, pa izbegavaju odlazak lekaru. Ako se ne želite zaraziti od polnih bolesti, svakako praktikujte siguran seks, odnosno, svakako koristite kondome koji vas, osim neželjene trudnoće, štite i od polnih bolesti.

Neke polno bolesti nemaju jasno izražene simptome

Neke polno prenosive bolesti možete prepoznati i bez da ste lekar, barem da je reč o nekoj infekciji, ako ništa drugo. Promjena iscetka, boje, gustoće, mirisa, svrbež i sl., sve to može ukazati da je reč o narušenom intimnom zdravlju. Neke polno prenosive bolesti nemaju jasne simptome, odnosno, možete biti zaraženi, a da ni ne znate osim ako niste napravili ciljane pretrage na neke od njih, poput primera radi, na bakteriju ureaplasmu, a koja, ako se ne leči, može uzrokovati ozbiljne probleme intimnog zdravlja.

Intimnost nije samo - seks

Kada je reč o intimnosti, postoji pogrešno shvatanje kako se samo seksom mogu izraziti neki osećaji prisnosti s partnerom. Oni koji to smatraju tačnim, svakako bi trebali imati na umu da su u krivu. Mali znaci pažnje, zagrljaji u prolazu, spontani poljupci i izjave nježnosti i ljubavi takođe će biti vrlo dobar pokazatelj koliko vam je do nekoga stalo. Seks? To je samo još jedna u nizu stvari koja čini vašu vezu, svakako ne bi trebala biti prioritetna.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.