EMOCIONALNA PREVARA JE GORA OD FIZIČKE: Ovo je 9 JASNIH znakova da vam partner nije VERAN!
Foto: Stock/Shutterstock

POSTOJI NAČIN DA SAZNATE

EMOCIONALNA PREVARA JE GORA OD FIZIČKE: Ovo je 9 JASNIH znakova da vam partner nije VERAN!

Ovi znakovi otkrivaju da li vaš partner ima nekog drugog 

Objavljeno: 02.10.2018. 09:36h
  • 60

Nije iznenađujuće da emocionalna prevara može boleti više od fizičke, a najgori deo svega je kad niste sigurni da li se događa ili ste - umislili! Naime, teško je razotrkiti takvu vrstu prevare zbog manjka fizičkih dokaza i osoba jednostavno počne sama sebi da ide na živce jer je neprestano razdražljiva i nesigurna. Ipak, postoji 9 znakova koji mogu otkriti ima li vaš partner nekog drugog.

Partner ne dopušta da vidite njegove poruke

Uvek telefon drži tako da apsolutno nemate uvid ili se jako iznervira kad samo želite da pogledate koliko je sati na njegovom telefonu - ključ je u tom novom ponašanju koje se pojavljuje. Dr Suzan Kraus Vajtborn je rekla da, ako se radi o ponašanju netipičnom za tu osobu, onda definitivno nešto krije.

Ukoliko partner stalno krije telefon od vas, verovatno nešto krije
Ukoliko partner stalno krije telefon od vas, verovatno nešto krije foto: Profimedia

Partner neprestano proverava poruke

Ako je osoba i inače često na društvenim mrežama, teško je reći da se nešto posebno događa. Međutim, dr Vajtborn kaže da ako je vaš partner odjednom prečesto na Instagramu ili Snepčetu, lako se možete zapitati šta se zapravo događa. Ipak, doktorka upozorava da se može dogoditi da su jednostavno postali zavisni od društvenih mreža, ali je uvek dobro poslušati svoje instinkte!

Partner se dopisuje s drugima dok ste na sastanku, a za to ne daje logično objašnjenje

Ne želimo da kažemo da vaš partner ne sme ni jednom da pogleda u telefon dok ste u restoranu ili na piću - svakome se može dogoditi da telefon ne prestaje da zvoni zbog nekih grupnih poruka ili obveza na poslu. Ali, glavna razlika u odnosu na ponašanje kada bi trebalo da postanete sumnjičavi leži u tome izvinjava li vam se partner i objasni li vam zašto vas je "ignorisao".

- U tom trenutku borite se s nekim za naklonost i pažnju partnera, a ne znate o kome se radi. To je dobar razlog da postanete sumnjičavi. Ako je vaš partner pre držao vas za ruku, a sad iz te iste ruke ne ispušta telefon, to je dobar znak da postanete sumnjičavi, kaže doktorka.

Partner je prestao da deli sitnice s vama

Jedna od najboljih stvari u vezi je ta što s nekim možete da podelite baš sve što vam se događa tokom dana, čak i sve one jako dosadne stvari. Kad partner sa strastvenog prepričavanja dana pređe na generičko "bilo je u redu", to je znak za alarm.

- Ako je osoba pre otvoreno pričala o osećajima, a sad je prestala, osoba se lako može pitati što se događa. Još je više sumnjivo ako osoba ništa ne komentariše, već se dopisuje s nekim, kaže Vajtborn.

Partner više nema potrebe da bude intiman s vama

Jedan od najočiglednijih znakova je onaj da partner više ne inicira seks ili je nezainteresovan kada vi započnete akciju. Dr Vajtborn kaže da je manjak intimnosti generalnop veliki problem i vreme kada treba upaliti alarm. Doktorka kaže da ljudi neće naprasno prestati da budu intimni, osim ako im se ne događa neka kriza ili poremećaj.

Jedan od najočiglednijih znakova je onaj da partner više ne inicira seks
Jedan od najočiglednijih znakova je onaj da partner više ne inicira seks foto: Profimedia

Partner se često druži samo s jednom osobom, ali ne želi vas u tom društvu

Insistiranje na druženju "jedan na jedan" s, na primer, kolegom s posla može biti signal da nešto nije u redu. - Pod emocionalno varanje može se staviti i stavka da vaš partner ne želi da upoznate njegove prijatelje. Zdravo je da svako u vezi ima svoje hobije i prijateljstva, ali ako partner insistira na potpuno odvojenim životima i interesima, to može biti znak da se udaljava od veze, kaže doktoka.

Partner vas sve vreme s nekim upoređuje

Ako je vaša srodna duša zainteresirana za nekog drugog, velike su šanse da će na kraju završiti s listom "za i protiv". Radi se o jako nepravednoj situaciji jer će vas partner neprestano s nekim upoređivati, a vi nećete biti sigurni zbog čega to radi.

Partner vas optužuje da ste vi ti koji želite raskid

Ako imate osećaj da partner stalno započinje svađu, moguće je da traži jednostavan izlaz iz veze. Doktorka kaže da neki idu toliko daleko pa partnera optužuju za varanje ili želju za raskidom, iako su zapravo oni strana koja duboko u sebi to želi.

Partner će se pre prilagoditi nekome drugome, nego vama

Ignorisaće večeru s vama kako bi otišli na piće s novim prijateljem, a kad spomete neki beg za vikend, reći će da nemaju vremena ili novca?

Partner postaje jako oprezan oko planiranja u budućnosti, ali i dalje ne zna šta tačno želi - nastavak veze ili raskid

U takvoj situaciji, partneru je najlakše da ne obećava previše i od vas napravi "back up" plan. Najbolje rešenje? Vajtborn kaže da treba biti iskren i priznati kako se osećate u vezi.

BONUS VIDEO: KAKAV LAV? TIGRICA JE 3X PRGAVIJA KAD JE PROBUDIŠ! Zbog ovog snimka poznati izraz mora da se menja! (VIDEO)

(Espreso.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media