Ova greška u krevetu može skupo da vas košta!
Foto: Pixabay

zna se kakve su posledice

Ova greška u krevetu može skupo da vas košta!

Pazite se

Objavljeno:

Znate kako ide "scenario", kad par konačno stigne do seksa, obično je muškarac taj koji vadi kondom iz novčanika ili zadnjeg džepa… Jer, uvek ima (bar) jedan "za svaki slučaj",

Naravno, kondomu izvučenom iz novčanika rok trajanja možda je uveliko istekao, jer je tu stavljen verovatno još u naletu tinejdžerskog optimizma, ali tu je. Za svaki slučaj.

A sad ozbiljno. To nikad ne bi trebalo da radite. Kondomima nije mesto ni u džepu ni u novčaniku. Novčanik i džepovi su grozno mesto za kondome i nemojte ih tu držati. Stvar je u tome što je ovo kontraceptivno sredstvo osetljivo na toplotu, između ostalog.

"Toplota, vlaga, trenje i svetlo mogu da utiču na kvalitet kondoma i učine ih manje efikasnim", objašnjava dr Karin O'Salivan, za britanski "Metro".

I džepovi i novčanik su pretopla mesta za čuvanje kondoma, jer su suviše blizu tela. Kad su kondomi na toplom, lateks postaje slabiji, i veći je rizik od pucanja kondoma. A kad na to dodate i trenje, koje je neminovno ako ga nosite u zadnjem džepu, rizik je još i veći.

Kondome ne bi trebalo da čuvate ni u kupatilu, pošto i vlaga može da ih ošteti, kao ni bilo gde gde bi bili izloženi direktnom sunčevom svetlu ili visokim temperaturama (dakle, ni u kaseti automobila).

Držite ih na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, i povremeno proverite rok trajanja… Naročito ako niste odavno bili u vezi.

BONUS VIDEO: MATIČARKA “IZNELA” SVOJE MIŠLJENJE O TEK SKLOPLJENOM BRAKU! Da li posle toga mladenci treba odmah da se razvedu? (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.