RECEPT ZA DOBAR BRAK NE POSTOJI? Ovi SAVETI su pomogli mnogim parovima da spasu svoju PORODICU!
Foto: Printscreen / uspješnažena.com

zajednički život

RECEPT ZA DOBAR BRAK NE POSTOJI? Ovi SAVETI su pomogli mnogim parovima da spasu svoju PORODICU!

Ukoliko imate problema sa partnerom, ovo su korisni saveti...

Objavljeno:

Udati se ili oženiti se zapravo je jako lako i jednostavno.

Ono što sledi je najteže - održati tu vezu dugom i srećnom. Znači, ako ste se svim silama trudili svideti nekome pre braka, još više se potrudite kasnije. I ne zaboravite, najgora stvar je početi partnera doživljavati "zdravo za gotovo", kao tu je pa trud više nije potreban - to je jedan od glavnih razloga zašto veze pucaju i ljudi, koji su se nekada jako voleli, razilaze se u gnevu međusobno se optužujući za sve i svašta.

Poštujte se, volite, pazite jedno na drugo, olakšajte jedno drugome život, budite podrška... Zapamtite da se ljudi menjaju pa ćete se tako kroz godine braka i vi menjati, oboje. Prihvatite te promene, budite strpljivi. Kada se ujutro probudite, pogledajte svojeg još snenog partnera i setite se zašto ga volite.

Nemojte dopustiti da vas sitne nesavršenosti odvedu s puta bračne sreće. Setite se da baš nitko na ovom svetu nije savršen, pa tako ni vaš partner, ali niti vi sami.

Ne pokušavajte menjati partnera već ga prihvatite takvim kakav je. Velika je zabluda vrlo često verovanje - "promeniće se kako ja želim jednom kada uđe u brak" - upravo to je siguran put prema propasti veze. Kada nekoga iskreno volite, volite ga upravo takvim kakav je - ne kao neki lik u glavi koji ste zamislili, princa na belom konju koji zapravo ne postoji. Budite realni.

Kada vidite da partneru nedostaje motivacije za nešto ili je nesiguran, budite mu podrška, pokrenite ga, inspirirajte. Ne osuđujte ga i ne kritizirajte zbog toga. Ako je tužan, ne mislite da vam time kvari atmosferu, ne budite sebični. Zagrlite ga, utešite, razgovarajte, saosećajte se.

Vidite li da se ubija od posla, rastrgan je na sve strane, "puca po šavovima" - preuzmite deo tereta na sebe. Tako ćete mu bez izgovorene reči reći "volim te".

Dajte partneru slobodu, priuštite mu vreme kada može biti sam sa sobom, okružen svojim mislima - to regeneriše psihu, a i ljubavnu vezu. Prava ljubav ne znači da morate konstantno biti zajedno, prava ljubav je davanje i uzimanje slobode. Prava ljubav je poverenje.

Volite se sa svim svojim vrlinama i manama. Opraštajte

Još neki top saveti za srećan i uspešan brak:

-razgovarajte o svemu

-kompromis je važan

-radite na braku

-ne odustajte od veze previše lako

-ne odlazite na spavanje u svađi

-budite strpljivi

-slušajte jedno drugo

-budite iskreni

-imajte poštovanja jedno prema drugome

-budite tolerantni

-imajte realna očekivanja

-radite neke stvari zajedno

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.