Brojni su razlozi: Zašto bi uvek trebalo da nosite svoju burmu?
Nosite li burmu?, Foto: Stock

ispovest muškarca

Brojni su razlozi: Zašto bi uvek trebalo da nosite svoju burmu?

Ne predstavlja li burma samo to da nas neko poseduje?

Objavljeno:

Dosta ljudi nema naviku da nosi svoju burmu.

To je zanimljiv deo venčanja, ali je li zaista bitan? I za mnoge druge, ne predstavlja li burma samo to da nas neko poseduje? .

Na internetu se pojavila jedna ispovest muškarca koja je izazvala brojne polemike. Evo šta je napisao:

Venčani prsten ne čini da budemo više venčani nego što jesmo. Jedina osoba kojoj je moj venčani prsten najmanje bitan je osoba na koju se simbol nošenja vjenčanog prstena odnosi. Nemojte me shvatiti pogrešno, Lisa želi da nosim svoj venčani prsten i ja ga nosim, sve vreme. Ima smisla da poslednja osoba kojoj je potrebno da nosim venčani prsten je moja žena. To u stvari nije za nju. Vlasnika pekare sigurno nije potrebno podsećati da on prodaje peciva i zasigurno mu ne treba znak na ulici koji će ga obavestiti o tome što se događa unutar njegove radnje. On je jedina osoba kojoj znak nije potreban jer ima blisko saznanje o svemu što znak predstavlja. Tako je i s brakom. Poslednje dve osobe kojima je potreban prsten da im kažu što se događa između njih dvoje je venčani par. Oni znaju što su učinili na dan svog venčanja – zavet i jedinstvo.

“Dvoje će postati jedno.” To je duhovna i telesna stvarnost koju nijedan krug zlata i dijamanta ne može načiniti stvarnijim venčanim parovima. Ako ne zbog suštine braka, zbog čega, onda, postoji taj krug zlata? To je simbol zasnovan na tradiciji u zapadnjačkim društvima i ima vrlo konkretno značenje za svakoga tko ga vidi. Prsten šalje jasnu poruku: Neko me smatra svojim. Status: venčan/a. Žena koju sam izabrao nije trenutno sa mnom, ali kao što možete videti, doneo sam odluku, koja me stavlja izvan granica tvog domašaja kao i mog. Imam nekoga ko računa na moju vernost, kao što sam i obećao na dan našeg venčanja, i ovaj prsten svedoči tome.

Venčani prsten je javna izjava potpunim strancima da ste ušli u savez s drugom osobom. Druge kulture imaju druge načine kojim pokazuju svoj bračni status. U kojoj god kulturi živeli, odgovorni ste za slanje poruke svog bračnog statusa na način na koji je očit u toj kulturi. Ko ne voli uči u prostoriju i zadiviti druge? Naše telo voli takvu vrstu osetljivosti, zar ne?

Ako to činite s namerom kako biste prevarili druge i zadobili pažnju na bilo kom nivou, to je prosto stari greh koji iziskuje pokajanje, nakon čega biste trebali staviti svoj prsten i stalno ga nositi.

Venčani prsten je javni dokaz privatne stvarnosti … i radi se o pripadanju, ali nije zastarelo kao što neki kažu. Lisa me bukvalno pojeduje. Moje srce i telo nisu moji. Ne mogu činim što poželim s njima jer sam ih dobrovoljno dao svojoj ženi. Lisa zna moje srce. Zna da sam joj predan do poslednjeg daha, ali znaju li to i svi ostali? Ne možete videti moje srce, a ni ja vaše. Zato nosite vaše venčane prstene i bez izgovaranja ijedne reči, uvek govorite drugima najbitniju stvar koju će naučiti o vama: Zauzet/a sam i nisam dostupan/na!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Infopult.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.