ZARAĐUJE LI ON VIŠE OD TEBE? Visina plate može da UNIŠTI VEZU ILI BRAK!
Foto: Profimedia

IPAK JE BITNO

ZARAĐUJE LI ON VIŠE OD TEBE? Visina plate može da UNIŠTI VEZU ILI BRAK!

Učestalost razvoda je najveća kod onih s nižim stepenom obrazovanja

Objavljeno:

Ljubav je zamršeno pitanje i niko još nije pronašao recept kako je pronaći i, još teže, kako je zadržati. Ali čini se da bi jedna od tajni uspešne veze mogla da bude zarada – tvoja i tvojeg partnera. Ne samo da je verovatnije da će se parovi koji više zarađuju venčati, nego će i brak u kojem oba partnera imaju podjednaku zaradu potrajati duže. Profesor sa univerziteta Kornel nedavno je u časopisu za demografiju objavio rezultate istraživanja koje se bavilo uticajem novca na odnos između dvoje ljudi.

Prof. Patrik Išizuka tako je definisao nešto što se zove 'bračna letvica' - tačka u kojoj je par postigao određenu materijalnu ravnopravnost i spreman je za brak. U tom trenutku najčešće imaju dovoljno ušteđevine da mogu da planiraju venčanje, dok u budućnosti žele stan ili kuću, auto i posao koji će im donositi redovne prihode, a brak se uklapa u taj postojani svet. Istraživanje je takođe otkrilo da će se parovi lošijeg imovinskog statusa brže razići, premda su neke prethodne studije upućivale na to da oni s manje novca pridaju veću važnost braku.

"Brak je sve češće povlastica onih parova koji su dosegli visok ekonomski standard", kaže prof. Išizuka koji je utvrdio da je učestalost razvoda najveća kod onih s nižim stepenom obrazovanja.

Ali nisu samo ukupni prihodi važan faktor za čvrstoću i trajnost veze. Parovi koji zarađuju podjednako takođe imaju više izgleda da ostanu zajedno; jednakost kao da je temelj stabilnosti veze. Osim toga, parovi koji žive zajedno pre braka skloniji su ravnopravnosti od onih koji iz samačkog pređu direktno u bračni život. Čini se da zajedničko stanovanje i upoznavanje u okruženju sopstvenog doma povoljno deluje na svet pa se muška i ženska uloga ne doživljavaju više tako tradicionalno, nego se prednost daje jednakosti partnera.

BONUS VIDEO: ŽELITE OBLINE KAO DŽENIFER LOPEZ: Poslušajte njenog trenera! Radite OVU vežbu i bićete ODUŠEVLJENE rezultatima!

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.