14 znakova koji vam otkrivaju u kakvoj ste vezi! (FOTO)

Ljubav ili ospesija

14 znakova koji vam otkrivaju u kakvoj ste vezi! (FOTO)

Da li su u vašoj vezi važni kompromisi i pregovaranje ili vašu ljubav obeležavaju stalne borbe oko toga ko je bio u pravu?
Objavljeno:

Poznajete li razliku između prave, istinske ljubavi i toksične veze? Donosimo 14 osnovnih razlika. Ljubav: Osobni razvoj kao prvi prioritet. Toksična ljubav: Opsednutost vezom. Ljubav: Prostor za rast i razvoj; želja da partner raste zajedno sa vama. Toksična ljubav: Intenzivna potreba da vas drugi vide sa partnerom – zapravo može da znači da ste nesigurni, da vas je strah i da ste usamljeni.

Ljubav: Različiti interesi; različiti prijatelji; održavanje drugih značajnih veza. Toksična ljubav: Ograničen društveni život; zanemarivanje starih poznanstava, prijatelja i interesa. Ljubav: Podsticaj međusobnih uspeha; sigurnost u sebe. Toksična ljubav: Zaokupljenost ponašanjem druge strane; strah od ostalih promena. Ljubav: Odgovarajuće poverenje (verovanje partneru da se ponaša u skladu sa fundamentalnom prirodom). Toksična ljubav: Ljubomora; posesivnost; strah od konkurencije.
Ljubav: Kompromis, pregovaranje, preuzimanje vodstva. Zajedničko rešavanje problema. Toksična ljubav: Borba oko kontrole; svaljivanje krivnice; pasivna ili agresivna manipulacija. Ljubav: Prihvaćanje individualnosti. Toksična ljubav: Pokušavanje menjanja partnerovih karakteristika. Ljubav: Odnos koji se bavi svim aspektima realnosti. Toksična ljubav: Odnos se temelji na iluzijama. Ljubav: Briga o sebi kod oba partnera; emocionalno stanje ne zavisi o raspoloženju partnera. Toksična ljubav: Očekivanje da će jedan partner “popraviti” stvari i “spasiti” drugog partnera.
Ljubav: Zdrava zabrinutost za partnera i njegovo blagostanje. Toksična ljubav: Opsednutost problemima i emocijama. Ljubav: Seks je slobodan izbor koji nastaje iz ljubavi i prijateljstva. Toksična ljubav: Pritisak oko seksa zbog straha, nesigurnosti i potrebe za neposrednim zadovoljstvom. Ljubav: Sposobnost uživanja u samoći. Toksična ljubav: Razdvojenost je nepodnošljiva.
Ljubav: Ciklus udobnosti i zadovoljstva. Toksična ljubav: Ciklus bola i očaja. Ljubav: Razgovori zasnovani sa namerom razumevanja, pomaganja ili izražavanja pažnje i privrženosti. Toksična ljubav: Razgovori zasnovani sa namerom svaljivanja krvice, zauzimanja obrambenog stava ili manipulacije. (Espreso.co.rs / Izvor: Aatma.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.