Ovaj super trik otkriva imate li TAJNOG OBOŽAVAOCA? (FOTO) (GIF)
Da li imate tajnog obožavaoca, Foto: pixabay.com

niste ni pomislili da tako deluje

Ovaj super trik otkriva imate li TAJNOG OBOŽAVAOCA? (FOTO) (GIF)

Je li vam se učinilo da vas neko gleda, ali kada ste usmerili pogled prema toj osobi, ona je okrenula glavu?

Objavljeno:

Postoje jednostavan način da otkrijete gleda li vas neko dok vi to ne znate. Da biste saznali imate li pravog tajnog obožavaoca, dovoljno vam je tek nekoliko sekundi.

Je li vam se učinilo da vas neko gleda, ali kada ste usmerili pogled prema toj osobi, ona je okrenula glavu? Sledeći put kad osetite pogled na sebi, isprobajte ovaj trik: Zevnite! Odglumite dugo i prijatno zevanje, a zatim pogledajte u osobu u koju "sumnjate“.

Tajni obožavalac
Tajni obožavalacfoto: giphy

Odavno je poznato da je zevanje zarazno, odnosno da ćete i sami zevnuti ako vidite drugu osobu da to čini. Ako i vaš tajni obožavalac zevne neposredno nakon vas, znaćete da vas je stvarno gledao dok niste obraćali pažnju.

Naučna studija s italijanskog Univerziteta u Pizi je otkrila da je zevanje kao odgovor na istu radnju motivisao društvenim i rodnim faktorima, da pokazuje nivo empatije, odnosno sposobnost da se saosećamo s drugim ljudima. Ista studija je pokazala da podsvesno imitiramo emotivno stanje drugih osoba kroz zevanje i facijalne ekspresije. Oni ispitanici koji su za 3 minute "uzvratili" zevanje bili su intenzivno uključeni u komunikaciju s osobom i povezani s njihovim osećanjima.

Tajni obožavalac
Tajni obožavalacfoto: giphy

Bonus video:

Stvari koje muskarci rade ako vas stvarno vole!

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.