5 navika koje ubijaju vašu vezu! A sve su vezane za spavanje! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

da vam veza traje

5 navika koje ubijaju vašu vezu! A sve su vezane za spavanje! (FOTO) (GIF)

Postoji čitav niz loših navika u krevetu koje bi mogle značiti da ste na dobrom putu za raskid

Objavljeno: 13:33h

4 stvari koje srećni parovi nikad, ali baš nikad ne rade! Ako hoćete da vam veza potraje, slušajte ih! (GIF)

Spavanje ima veliki uticaj na svaki aspekt ljudskog života, od osećaja razdražljivosti do povezanosti s karcinomom, dijabetesom, srčanom bolesti, pretilosti i lošim mentalnim zdravljem. Prema mišljenju stručnjaka, spavanje igra i važnu ulogu u uspehu vaše ljubavne veze.

Tvrde da postoji čitav niz loših navika u krevetu koje bi mogle značiti da ste na dobrom putu za raskid.

- Navike spavanja parova mnogo govore o njihovom odnosu. Normalno je otići u drugu sobu ukoliko vaš partner neprestano hrče, ali to postaje problem ukoliko odlaskom u drugu sobu izbegavate partnera - rekla je savetnica za veze An Auret.

foto: giphy

Između ostalog, da nešto nije uredu moglo bi značiti i ukoliko spavate okrenuti leđima jedno drugom, što stvara osećaj isključenosti. Rešenje je da se potrudite da provedete neko vreme zajedno u krevetu tako što ćete se okrenuti jedno prema drugom i skloniti sve što vam se nalazi na putu da budete bliski. Takođe, problem je i borba za pokrivač, a stručnjaki za veze Jo Barnet ističe da je tajna u kompromisu. - Budite blagonakloni prema potrebama vašeg partnera i potražite rešenje koje vas oboje zadovoljava, poput posebnog pokrivača. - navodi Barnet. Bez obzira na to na kakvom krevetu spavate, ne postoji opravdanje za jaz između vas i vašeg partnera, ali ukoliko ste s partnerom dogovorili da tako spavate ne bi trebalo biti većih problema.

foto: profimedia

- Nekim ljudima jednostavno treba prostor kako bi se mogli smiriti i zaspati - kaže Barnet. Takođe, odlazak u krevet u različito vreme može imati trajan uticaj na vaš odnos. Zbog toga bi se neki mogli osećati usamljeno, a na kraju i razdraženo, jer im partner dolazi u krevet u pola noći i budi ih. Istovremeno, to bi moglo biti rešenje za one koji imaju poteškoće da utonu u san dok neko leži pored njih ili hrče. To nije najromantičnije rešenje, ali barem niko ujutro neće biti nervozan jer se nije naspavao.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.