Ovakve poruke NIKAKO ne šaljite partneru! U suprotnom, SVAĐA JE NEIZBEŽNA (GIF)
Foto: Shutterstock

pravila dopisivanja

Ovakve poruke NIKAKO ne šaljite partneru! U suprotnom, SVAĐA JE NEIZBEŽNA (GIF)

Ovakve poruke pogubne su za vezu

Objavljeno: 11:31h

Kada je reč o dopisivanju preko telefona, na primer WhatsAppa, dovoljna je neka reč ili smajli, a ponekad čak i bezazlen interpunkcijski znak, kako bi komunikacija s našim partnerom postala napeta. To ti se sigurno dogodilo već nekoliko puta, zar ne? Naime, dok se dopisujemo, nikad ne možemo da znamo kako će onaj kome je poruka namenjena, shvatiti šta smo napisali i da li će razumeti ono što smo stvarno želeli da kažemo. Kako bi izbegla nesporazume, ne bi trebalo da šalješ partneru ovakve poruke:

foto: Profimedia

1. Duge poruke koje potpiruju svađu

Ljuta si na njega i želiš se "izduvati" dugačkim „hejterskim“ porukama preko WhatsAppa? Bolje nemoj! Svađu morate uvek da rešite licem u lice. Ako budete razmjenjivali poruke u stilu partije stonog tenisa, ljutnja i bes samo će još više rasti.

2. Poruke pune sarkazma

Da, sarkazam je zabavan! Nažalost, u razmeni poruka putem WhatsAppa teško je reći hoće li onaj kome je poruke namenjena, dobro razumeti šta je pesnik hteo da kaže. Posebno ako niste duže vreme u vezi, bezazlenu ironičnu opasku mogao bi da razume pogrešno.

foto: Prfomedia

3. Superkratke poruke

„OK“, „Kako želiš“ ili „Videćemo“ – kratki odgovori kod onoga ko prima poruku izazivaju nesigurnost i zbunjenost. Pitaće se da li je nešto pogrešno uradio. Ako je to zaista slučaj, onda mu to moraš reći lično. Nije dobro da ga zbunjuješ kratkim pasivno-agresivnim porukama.

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.