Kada je vreme za brak? Bitno pitanje na koje budući mladenci moraju imati odgovor! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

DA ILI NE?

Kada je vreme za brak? Bitno pitanje na koje budući mladenci moraju imati odgovor! (FOTO) (GIF)

Ako se vaši ciljevi razlikuju, ako se vaše idealne verzije onoga što želite da budete ne podudaraju, onda postoji nivo nekompatibilnosti među vama

Objavljeno:

Samo po glasu možete otkriti da li vam je neko neveran! (FOTO) (GIF)

Socijalni psiholog Eli Finkel je autor knjige ‚‚Sve-ili-ništa brak", a smatra da je važno da se par suoči s dugoročnom kompatibilnošću pre nego što donesu odluku o ulasku u brak. Dugoročna kompatibilnost je veliki faktor u izbegavanju razvoda.

Finkel smatra da kada ljudi odluče da se venčaju, deo razloga dolazi otuda što misle da su kompatibilni. Ali, na tu odluku utiče samo nekoliko godina koje je par zajedno proveo. Njihov život i budućnost neće uvek biti identični tim godinama.

foto: giphy

Trenutna kompatibilnost nimalo ne garantuje da će par biti kompatibilan za tri ili pet godina, navodi Finkel, inače profesor psihologije na prestižnom američkom Univerzitetu ‚‚Northwestern".

Jer ako se vaši ciljevi razlikuju, ako se vaše idealne verzije onoga što želite da budete ne podudaraju, onda postoji nivo nekompatibilnosti među vama.

Finkel smatra da tada treba da postavite sebi pitanje - Kako možemo povećati nivo naše kompatibilnosti? On zaključuje da su za to presudne dve stvari.

DVA FAKTORA KOJI UTIČU NA NIVO KOMPATIBILNOSTI

foto: profimedia

1. Motivacija

Osoba u vezi mora odlučiti da joj je veza dovoljna bitna. Čak i ako se ciljevi te osobe ne poklapaju s partnerovim ciljevima. Ali, važno je da odluči da uloži trud, žrtvovati se i naći kompromis kako bi postali još više kompatibilni.

foto: giphy

2. Sposobnost

Ako zapravo od partnera želite intenzivne filozofske debate ili da bude odličan teniski partner, postoji mogućnost da on ili ona jednostavno neće biti dobri u tome. U takvim situacijama, umesto da pokušate da postanete kompatibilniji najbolje je da to neslaganje postane nevažno. Jer u takvim debatama i teniskim mečevima možete uživati s prijateljima. Pre odluke o ulasku u brak važno je da znate da postoji rizik da ćete se vi i vaš partner promeniti i da više nećete biti toliko kompatibilni.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.