4 načina kako da spasiš vezu ako patiš od depresije! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

Pričaj te o osećanjima

4 načina kako da spasiš vezu ako patiš od depresije! (FOTO) (GIF)

Gubite se u rečima, osetite pritisak na telo, borite se svaki dan sa svojim mislima i rečima - tako to izgleda kada patite od depresije

Objavljeno:

Nakon njih više ništa nije isto... 5 najvećih srcolomaca Zodijaka! (FOTO) (GIF)

Kada bolujete od depresije, održavanje veze može delovati kao penjanje uz strmu uzbrdicu, a drugim osobama to može biti teško da razumeju. U tom stanju je teško je komunicirati sa bilo kim, čak i sa voljenim osobama.

Gubite se u rečima, osetite pritisak na telo, borite se svaki dan sa svojim mislima i rečima - tako to izgleda kada patite od depresije. Kao da sve ovo nije dovoljan teret i opterećenje na vašu svakodnevicu, ako imate dečka ili devojku, emocionalni stres može postati još veći.

Trebalo bi da stvorite neraskidivu vezu istinskih osećanja i poverenja, ali od posledica i težine vašeg depresivnog stanja, potrebno je više truda da biste to uspeli uspostavite. Ako ste se našli ‚‚pred zidom" i ne znate kako biste spasili svoju vezu, probajte sa ova četiri saveta i možda vam se otvori percepcija prema nekome rešenju.

foto: giphy

1. Saznajte da li ste stvarno depresivni:

Svi imaju neke faze u životu kada jednostavno psihički ‚‚potonu". Ponekad tugu ili osećaj indiferentnosti zamenite sa stanjem depresije. To nije retkost i događa se svima koji imaju emocije, a one znaju da itekako budu povređene različitim faktorima.

Ponekad je lakše izaći iz takvih situacija, ali depresija je bolest koja zahteva redovine tretmane i pomoć stručnjaka. Probajte da se posavetujete sa psihologom ako se osećate drugačije nego pre i on će vam dati potrebne odgovore i alate kako krenuti dalje u rešavanju situacije, bila ona depresija ili samo tuga.

foto: profimedia

2. Pričajte sa svojim partnerom

Komunikacija, komunikacija, i samo komunikacija. Ništa neće ostati skriveno niti prepušteno vama na razmišljanje ako otvoreno pričate sa svojim dečkom ili devojkom. Što više informacija i osećanja razmenite, to će vam se više prozora otvoriti i razjasniti stvari koje su vas tištile. Pričajte mu o sebi, kako se osećate, kroz šta prolazite svaki dan i kako se osećate pored njega, bez straha od osuđivanja ili negativnih komentara. Ko vas voli, podržavaće vas u svemu, pogotovo u izrtažavanju emocija.

foto: giphy

3. Nemojte da se izolujete

Jedan od načina borbe protiv depresije je da radite i najmanje stvari s osobama do kojih vam je stalo i koje vas podržavaju. Odlazak na kafu sa partnerom, vožnja autom do nekog udaljenog dela grada, šume ili parka, šetnja, sve to može jelovati terapeutski na vas i učiniti vas srećnijom. To ne zahteva puno vremena i energije, a vašem dečku će pokazati koliko ga volite i koliko vam treba u životu.

foto: profimedia

4. Dopustite svom dečku da radi ono što i on želi

Nemojte da vaša depresija ‚‚uguši" i vašeg partnera. Iako vam je u tom stanju potrebna konstantna podrška, dopuste i njemu da uživa u nekim stvarima koje voli. Ako se bavi nekim svojim zanimacijama, biće u puno spremniji i sposobniji da vam pomogne nekim svežim idejama do kojih je došao dok je bio odvojen od vas.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.