Kako da prepoznate apsolutno skrivenog ludaka? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

Dečko vam je psihopata!

Kako da prepoznate apsolutno skrivenog ludaka? (FOTO) (GIF)

Ne radi o nečemu što će vremenom nestati ili što se može izlečiti samo pružanjem ljubav

Objavljeno: 10:24h

Šta način na koji sedite govori o vašoj duši? (FOTO) (GIF)

Iza ovih simptoma se krije ozbiljan psihički problem: Sumnjate da nešto nije u redu, ali ne znate kako da prepoznate da li je vaš partner psihopata? Najjednostavnije je prepoznati psihopatu po tome što nema nikakav osećaj krivice, objašnjava psiholog Stiven Snajder.

Iza tog izraza krije se ozbiljan psihički problem koji ne treba shvatati olako. Snajder kaže da takve osobe nisu odlučile da ostave osećaj krivice po strani, već da ga stvarno ne osećaju.

- Kako bi dobili ono šta žele, koriste se šarmom, ali i nasiljem ako je potrebno - objašnjava psiholog Met Stenford iz Teksasa.

foto: tumblr

Izrazi poput sociopata i psihopata gotovo da se i ne koriste u medicinskoj literaturi jer se ne uzimaju kao legitimne psihijatrijske dijagnoze, dodaje Stenford. Umesto toga, ti poremećaji uvrštavaju se pod dijagnozu ‚‚antisocijalni poremećaj ličnosti”.

Ako niste sigurni koja su to ponašanja koja će pobuditi sumnju i otkriti pomenutu dijagnozu, obratite pažnju na ovo:

foto: profimedia

- Nerazlikovanje dobrog i lošeg - Uporno laganje ili varanje - Korišćenje šarma ili pameti da se manipuliše drugima - Problemi sa zakonom koji se ponavljaju - Zlostavljanje ili zanemarivanje deteta - Zastrašivanje

- Agresivno ili nasilno ponašanje - Nedostatak kajanja - Impulsivno ponašanje - Nemir - Loše ili zlostavljačke veze - Neodgovorno ponašanje

foto: giphy

- Ako ste u vašem partneru prepoznali te simptome, najbolje je da tu vezu prekinete - savetuje Snajder. On tvrdi da se ne radi o nečemu što će vremenom nestati ili se može izlečiti pružanjem ljubavi.

Teško je ostvariti vezu sa nekim koga nikada nećete moći da razumete ili promenite i ko stalno laže i vara, a nema osećaj krivice, a ni razloga da to prestane da radi, zaključuje Snajder.

foto: psychiatry

(Espreso.co.rs / Izvor: besnopile.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.