Odgovori mi na ova 4 pitanja i odmah ću ti reći da li treba da raskidaš?! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

koliko se volite?

Odgovori mi na ova 4 pitanja i odmah ću ti reći da li treba da raskidaš?! (FOTO) (GIF)

Čak i naučnici kažu da je bolje ‚‚biti sam nego biti s pogrešnom osobom", jer to može uticati na vaše zdravlje onako kako niste ni mislili da može

Objavljeno:

17 ilustracija koje pokazuju koliko je u stvari sjajno živeti sam! (FOTO)

Čini vam se da vam nešto baš i ne ide u vezi, a ne možete baš da odredite kako se osećate i šta da radite... Nedavno su naučnici sa Univerziteta u Bafalu objavili da „ je bolje biti sam nego biti s pogrešnom osobom.” Studija je objavljena u naučnom časopisu „Family psychology” i pokazalo se da je bolje biti sam nego u lošem odnosu, jer su odnosi povezani i s fizičkim i mentalnim zdravljem.

Naičnici su dve godine istraživali odnose dve stotine mladih ljudi, koji su bili u ozbiljnim vezama. Nije bilo važno da li je to bio brak ili samo blizak odnos, bilo je bitno kakav je taj odnos i kako kao takav utiče na zdravlje.

foto: giphy

Mnogi ljudi veruju da je bolje imati nekog u životu, čak i ako se ne oesćaju potpuno srećno s tom osobom, samo da nisu usamljeni ni sami. Ali, ispada da takvo razmišljanje može imati negativan uticaj na zdravlje.

Rezultati su pokazali da partneri koji se lepo osećaju u vezi, imaju veliko razumevanje jedno za drugo i nemaju svakodnevne konflikte jer znaju da svađe nisu rešenje.

foto: profimedia

Prema Ešli Baren, koji je glavni autor studije, nedostatak stabilnosti u odnosima je povezan s depresijom, zavisnošću od alkohola i zdravstvenim problema u celini.

Isto pitanje je postavljeno i u naučnom časopisu časopisu ‚‚Psychosomatic Medicine", a časopis je čak objavio i konkretne brojke. Na primer, osoba koja se stalno svađa s partnerom, ima 8,5 procenata veći rizik od kardiovaskularnih bolesti nego netko ko živi u ljubavi i skladu sa svojim partnerom.

foto: giphy

Možda, bilo bi dobro da zastanete malo i razmislite o odnosu u kom se nalazite. Uzmite papir i olovku i odgovorite na ova pitanja uz pomoć skale od 1-10.

1 je loše, 10 je odlično.

1. Koliko ste stvarno srećni?

2. Koliko vas veza ispunjava?

3. Koliko volite sebe i koliko volite svog partnera?

4. Koliku slobodu imate u vezi, kakvo je međusobno poverenje?

Kada dođete do odgovora koji vas ne zadovoljava, možda bi trebali da nešto promenite u svom životu i obratite pažnju na svoje zdravlje.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.