4 ODGOVORA NA VEČNO PITANJE: Zašto žene nikad neće razumeti muškarce (FOTO) (GIF)
Foto: Pixabay

otkriveno

4 ODGOVORA NA VEČNO PITANJE: Zašto žene nikad neće razumeti muškarce (FOTO) (GIF)

Zašto muškarci ne mogu da rade dve stvari u isto vreme? Zašto ne vole duge razgovore? Evo odgovora

Objavljeno: 09:26h

Ne ide ti u ljubavi? Da li si u asocijalnoj fazi? (FOTO) (GIF)

Muškarci i žene koji su u vezi, a pogotovo oni koji su u dužim vezama, ponekad imaju utisak da se uopšte ne razumeju, a ponekad kao da žive na potpuno različitim planetama.

Pogotovo ovo važi za žene, koje često dobijaju napade besa zbog nemogućnosti shvatanja da on bude "tako nepažljiv" ili "tako glup", ili nešto slično.

Stručnjaci upozoravaju, međutim, da je ovaj problem sasvim prirodan, jer muški i ženski mozak funkcionišu sasvim različito.

Zato, žene, što pre shvatite neke stvari, manje ćete se nervirati.

foto: giphy

1. Zašto muškarci ne voli duge rasprave i razgovore Žene često pobesne jer sa svojim partnerom počnu razgovor koji su dugo čekale, a već na početku on negde "odluta" ili jednostavno odustane od priče. Za ovo postoji savršeno fiziološko objašnjenje: žene znaju bolje da se izraze više toga da kažu jer su im tokom razgovora upaljene obe hemisfere mozga, a muškarcima samo jedna.

foto: profimedia

2. Zašto ne može da radi sve stvari u isto vreme?

Zato što muškarac u svom mozgu ima manje vezivnog tkiva, corpus callosuma, koje povezuje levu i desnu hemisferu mozga. Zato žene mogu bolje da se fokusiraju na više radnji odjednom.

foto: giphy

Zašto muškarac "ne misli"? Zato što muškarac zaboravlja, a zaboravlja jer ima manje sive mase od žena. Zato žene pamte više toga i više toga mogu analizirati istovremeno.

foto: giphy

Zašto mu je važniji izgled? Muškarci imaju duplo više "procesora" za seks u svom mozgu, to jest više hipotalamusa, koji upravlja ponašanjem tokom seksualnog odnosa. Ovoga kod muškaraca ima gotovo dvostruko više nego kod žena, pa ih zato puno više privlači i, kasnije pali, izgled, u odnosu na emocije.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.