10 stvari koje muškarci najviše zameraju ženama! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

niste to očekivale

10 stvari koje muškarci najviše zameraju ženama! (FOTO) (GIF)

Čak ni najsrećnije veze nisu imune na povremene konflikte, a kao što postoje stvari koje ženama idu na nerve, ima i onih koje idu muškarcima

Objavljeno:

Nećeš zbariti nijednu! 3 najgore taktike za muvanje žena! (FOTO) (GIF)

Čak ni najsrećnije veze nisu imune na povremene konflikte, a iako su žene češće te koje se otvoreno žale prijateljicama na probleme s momcima, postoje stvari koje i muškarci zameraju svojim boljim polovinama. Među najčešćim muškim zamerkama je način na koji partnerka inicira svađu kao i nefer svađanje.

Muškarce jako frustrira manipulacija seksom, ako ga tretirate kao dete, uplićete prijateljice u vaše probleme, odlučuje bez njega i imate ljubomorne ispade.

10 stvari koje muškarci najviše zameraju ženama!

foto: giphy

1. ‚‚Udara ispod pojasa"

- Žene su u raspravama često impulsivnije i udaraju ispod pojasa, a umesto argumenata koriste lične uvrede i koriste izraze ‚‚ti nikad" ili ‚‚ti uvek" - kaže bračni savetnik dr. Navara.

On svojim klijentima savetuje da u svađama koriste ‚‚ja" rečenice koje izazivaju manje tenzija i bolje opisuju kako se stvarno osećate bez zameranja.

foto: profimedia

2. Tretirate ga kao dete

Velik broj žena neretko padne u zamku roditeljskog pristupa prema dečku, posebno u područjima za koje smatra kako ga na neki način treba ‚‚promeniti".

- Žena muškarcu narušava samopouzdanje ako razgovara s njim kao što bi razgovarala s neposlušnim detetom - ističe Navara.

Važno je da obe strane shvate da je temelj dobre veze ravnopravan odnos, a ako ne poštujete svog partnera, nećete ga poštovati ni nakon što pokušate da ga promenite. Zamerke oko partnerovog ponašanja treba iznositi promišljeno, na isti način kao što biste sami voleli da ih on vama kaže.

foto: giphy

3. Uplićete druge ljude u vezu

Žene češće nego muškarci razgovaraju s bliskim ljudima o svojim odnosima i konsultuju se oko ljubavnih problema, posebno s prijateljicama. Ti uobičajeni ženski razgovori često su izvor frustracija za muškarce, koji osećaju da im drugi previše zadiru u intimu. Većina muškaraca smatra da ono što se događa u njihovoj sobi treba da ostane u toj sobi, bilo da je reč o seksu ili prljavim čarapama.

- Nema ništa loše u poveravanju prijateljici, ali pokušajte to da činite diskretno, a ne pred vašim partnerom jer će on osećati da je na meti kritika - savetuje Navaro.

foto: profimedia

4. Nezahvalne žene

Iako muškarci za razliku od žena retko otvoreno traže da im se iskaže zahvalnost, ipak žele redovne pohvale. To godi njihovom egu, ali i pokazuje da cenite ono što on čini za vas, vaš dom ili porodicu. Iako se većina tih stvari podrazumeva, ipak će lakše uraditi to što tražite ako nakon toga primetite ša je uradio.

foto: giphy

5. Manipulišete uskraćivanjem seksa

Dok je ženama potreban osećaj emocionalne bliskosti za seks, muškarci takvu bliskost izražavaju kroz sam seks, smatra Marla Taviano, autor knjige ‚‚Je li seks jedino o čemu oni razmišljaju".

Nakon što ona odbije seks, on se oseća emocionalno ucenjeno, a seks prestaje da bude čin bliskosti već način nadmudrivanja.

foto: profimedia

6. Želite da ga promenite

Problem se javlja ako žene vezu doživljavaju kao prelomnicu nakon koje dečka mogu oblikovati prema svojim zamislima.

- Naravno da se u braku ili vezi prioriteti mijenjaju, posebno ako imate decu. To znači da ćete oboje morati da postanete odgovorniji, ali ne očekujte da će zbog toga vaš muž prestati da voli fudbal ili odustati od druženja s drugarima - kaže bračna savetnica Ana Zif.

Ona ističe da bi parovi trebalo da se dobro upoznaju pre braka i tek nakon što zaključe da će biti srećni s partnerovim trenutnim ponašanjem za čitav život, biti sigurni da žele brak.

foto: giphy

7. Kritikovanje njegovih metoda vaspitanja

Majke i očevi najčešće imaju drugačiji pristup u vaspitanju, ali to ne znači nužno da je ijedan od tih stilova bolji od drugog. Brojne studije pokazuju da je za razvoj ličnosti ključan odnos sastavljen od igre ali i strogih pravila koja uspostavljaju očevi.

foto: giphy

8. Ljubomorni ispadi

Muškarci su vizuelna bića i tipičan heteroseksualni muškarac sigurno će primetiti zgodnu ženu u blizini.

- Žene to treba da razumeju i ne shvataju lično, sve dok se partner prema njoj odnosi s poštovanjem i svoje zanimanje pokazuje u razumnoj meri - smatra dr. Vagdevi Meunier.

On ističe da bi žene i same trebale da uživaju u pogledu na pripadnike jačeg pola, ali i da znaju da ne postoji veći neprijatelj ljubavi od prekomerne ljubomore koja guši partnera.

foto: profimedia

9. Odlučivanje bez njega

Finansijski problemi su najveći su uzročnik bračnih nesuglasica, čak i kod onih najimućnijih. Problem se javlja zbog individualnog trošenja kao i manjka dogovora oko stvari u koje će se uložiti.

- Žene ne treba da konsultuju muškarca oko maskare koju će kupiti, ali je poželjno da se oko uplaćivanja letovanja ili bilo koje veće kupovine zajednički dogovaraju - kaže Taviano.

foto: giphy

10. Očekivanje trenutnog opraštanja nakon izvinjenja

Trenutno opraštanje i zaboravljanje neugodne situacije kod muškaraca se ništa brže ne razvija nego kod žena. Ni njima "oprosti" često nije dovoljno da bi se situacija odmah izgladila.

- Pružite parteru priliku da se smiri i ne očekuje da bude robot kom preko prekidača možete uključivati i isključivati emocije - kaže dr. Meunier.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.