Najjače žensko oružje! Ovako možeš da kontrolišeš svakog frajera kog poželiš! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

NEŽNE IGRE ZAVOĐENJA

Najjače žensko oružje! Ovako možeš da kontrolišeš svakog frajera kog poželiš! (FOTO) (GIF)

Velika misterija zavođenja simpatija postaje lakša kada shvatite da su svi trikovi koji zaista uspevaju zapravo jako jednostavni

Objavljeno:

Pravi si davež! 4 znaka da previše vremena provodiš sa dečkom! (FOTO) (GIF)

Možda ste nekad čuli da se muškarac zaljubi gledajući, a žena slušajući. Da li je stvarno tako? Sudeći prema najnovijem istraživanju, ono što ženu čini atraktivnom nije samo njen fizički izgled, već njen glas…

Dugo se smatralo da su muškarci isključivo vizuelna bića, ali najnovije istraživanje, objavljeno u magazinu “Physiology & Behavior”, pokazalo je da je uticaj ženskog glasana jači pol toliko snažan da izaziva ježenje kože i ubrzani rad srca.

foto: giphy

Američki istraživači su takođe ustanovili da privlačnost ženskog glasa zavisi od toga u kojoj se fazi mesečnog ciklusa žena nalazi.

U čemu je zapravo, stvar? Hormonske promene za vreme ovulacije vrše uticaj na grkljan žene, čiji glas postaje niži i dublji, izazivajući nesvesno pozitivnu reakciju i muškaraca i žena.

foto: Profimedia

Posle samo pet sekundi slušanja ženskog glasa u najplodnijim danima menstrualnog ciklusa žene, električna aktivnost na koži muškaraca porasla bi za čitavih 20 odsto, a srčani ritam ubrzao bi se za pet odsto.

Sposobnost da prepozna kada je žena najplodnija pružila bi muškarcu u evolutivnom smislu prednost po pitanju reproduktivne selekcije, a žene, s druge strane, mogu znanje o plodnom statusu druge žene (koja im predstavlja konkurenciju) preinačiti u svoju korist i steći prednost nad suparnicom.

foto: giphy

Naučnici objašnjavaju da žene, kada žele da zvuče seksi spuštaju glas da postane dublji, govore sporije i tiho, što muškarci smatraju atraktivnijim od normalnog tona.

Takođe, tvrde da je reč o prirodnoj, instiktivnoj reakciji koja utiče isto kao i oblik tela ili miris kože. Ipak ako želite da osvojite muškarca pazite i na to šta ćete reći, a ne samo na boju glasa.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.