NE DAJTE NA SEBE: 6 stvari oko kojih treba da budete sebični u vezi!
Foto: Profimedia

SREĆNI I ISPUNJENI

NE DAJTE NA SEBE: 6 stvari oko kojih treba da budete sebični u vezi!

Ljubav i nove veze su uvek lepe, ali mnogi od nas su se ponekad izgubili u njima. Zato uvek imajte na umu ove stvari

Objavljeno:

Svi smo sigurno nekad osetili kako dajemo previše sebe u nekoj vezi. Veza bi trebala biti obostrano partnerstvo, a njen najbolji deo je balans u davanju i uzimanju.

Kako znati gde je granica? Pomaže znati da postoje stvari kojih se nikada ne biste trebali odreći.

1. Nezavisnost

Kada smo u novoj vezi, teško je odvojiti vreme samo za sebe i život kakav smo imali pre. Uhvaćeni smo u bujici hormona koji divljaju po našem telu, a koje otpušta naš mozak kada upoznamo nekoga ko nam je privlačan. Ono što se neizbežno događa u bilo kojoj dugotrajnoj vezi je činjenica da će se ti hormoni s vremenom smiriti i vaša veza će postati malo drugačija.

foto: Giphy

Nećete više provoditi 24 sata dnevno već ćete vreme provoditi i sa svojim prijateljicama. Iako vas izlasci možda više ne zanimaju kao pre, druženje s prijateljicama i vreme samo za sebe mogu doneti samo koristi u vašu vezu.

2. Identitet

Većina ljubavnih veza dođe i prođe, ali vi ćete uvek videti svoj odraz u ogledalu. Ono što je privuklo vašeg partnera k vama je sve ono što vi zapravo jeste i bez njega. Otvorite se novim iskustvima i idejama zajedno sa svojim partnerom, ali usvojite samo one koje su u skladu s vama i vašom ličnošću.

foto: Giphy

3. Sreća

Ako vam vaša zajednička sreća uskraćuje stvari koje vas usrećuju, vreme je da napravite pauzu. Treba da budete u vezi koja povećava vašu sreću. To bi trebala biti prilika da svoju sreću podelite s voljenom osobom. Ali, vrlo je verovatno da nećete deliti baš svaki interes, što je sasvim prirodno i u redu.

4. Snovi i ambicije

Divno je i inspirišuće kada vas partner podupire u snovima. Pogotovo ako je reč u novim stvarima, a za to treba radoznalost i hrabrost. Dan kada počnete da sledite svoje snove i ambicije koje želite postići, je dan kada ste postali vaše bolje ''ja''.

foto: Giphy

5. Vera

Može se dogoditi situacija da ste vernik, a vaša voljena osoba nije. Važno je prihvatiti uverenja i stavove koje osoba ima i ne pokušavati je promeniti. Vaša vera je lična stvar i trebalo bi da je menjate jedino ako vam ta potreba dođe sama.

6. Pravo da se vaš glas čuje

Vaš glas je vaša snaga. To je način na koji delite vaše ideje sa svetom, zalažete se za nešto u što verujete i sebe kada je to nužno. Veze bi trebale da budu plodno tlo za bolji uspeh i veće samopouzdanje.

foto: Giphy

Trebali bismo se osećati sigurnima dok istražujemo ono u što verujemo dok smo u vezi s nekom osobom. Vaše ideje su važne i treba da se čuju.

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.