Ključ srećnog braka je samo u ženskim rukama! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

Eh, te žene

Ključ srećnog braka je samo u ženskim rukama! (FOTO) (GIF)

Ženski evolucijom oblikovani mozak nalaže im da pritom paze na ‚‚kvalitet" svog partnera, odnosno da su s njim zadovoljne i srećne

Objavljeno:

Ni ne pokušavaj! 5 stvari koje nikad nećeš promeniti kod njega! (FOTO) (GIF)

Koja je tajna srećnog braka? Mnogo se faktora mora poklopiti da bi dvoje živeli srećno zauvek, ali jedan istraživač tvrdi da je ključ sreće u jednoj jedinoj stvari...

Odlučujući, ključni, jedan i jedini važni faktor za srećan brak krije se u tome da žena mora u potpunosti biti zadovoljna vezom - tvrdi naučnik i istraživač Džom Gotman. Brakovi u kojima je žena srećna, traju duže.

foto: giphy

Navodno je više različitih istraživanja pokazalo da brakovi u kojima je žena serećnija od muškarca traju mnogo duže od onih u kojima je muškarac srećan, a žena nesrećna. Zašto su žene u tom pogledu osetljivije odnosno zahtevnije?

foto: pixabay.com

Evolucioni biolozi objašnjavaju to činjenicom što žene tokom života proizvedu određen, ograničen broj jajnih ćelija (za razliku od muškaraca koji svakodnevno stvore hiljade i hiljade novih spermatozoida) pa pažljivije moraju birati kome će "pokloniti" to jajašce odnosno s kime će začeti dete.

foto: giphy

Njihov evolucijom oblikovani mozak nalaže im da pritom paze na ‚‚kvalitet" svog partnera, odnosno da su s njim zadovoljne i srećne.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.