5 znakova da ipak možeš da se smuvaš sa bivšim! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

ipak te voli

5 znakova da ipak možeš da se smuvaš sa bivšim! (FOTO) (GIF)

Imajte na umu da ponašanje nakon raskida zna da bude jednako važno kao i ono tokom same veze

Objavljeno: 12:26h

Ako radi ovih 10 stvari, onda si ti centar njegovog sveta! (FOTO) (GIF)

Žudnja za bliskošću koju ste nekada imali i emocionalna povezanost koja je još uvek jaka dobri su pokazatelji da pomirenje može biti uspešno i da vaša ljubav i dalje traje.

Period odmah nakon raskida veze s partnerom ume da bude jako bolan. Tada zapravo najviše razmišljate o razlozima raskida, ali i o mogućnosti pomirenja.

foto: giphy

1. Razlog raskida nije bio ozbiljan

Postoje razlozi raskida veze koje je lako oprostiti. Možda se u tom trenutku činio kao važan razlog, ali zapravo je bila reč o sitničavosti ili nečemu nevažnom. Ali, postoje i oni ozbiljni razlozi koji se ne mogu oprostiti, poput prevare ili manjka poverenja. Tada pomirenje nije nimalo dobra ideja.

foto: profimdia

2. Način prekida veze bio je civilizovan

Način raskida je od velike važnosti jer to što je on bio civilizovaniji to su bolje šanse za pomirenje. Ako ste razgovorom u četiri oka došli do zajedničke odluke da raskinete vezu, to puno govori o vašem odnosu i međusobnom poštovanju. S druge strane, raskid koji se dogodio putem poruke na mobilnom ili koji je uključivao vikanje, agresivne ispade i uvrede znak je da o pomirenju ni ne trebate da razmišljate.

foto: giphy

3. Ponašanje nakon raskida nije uvredljivo

Neke osobe budu duboko pogođene ponašanjem bivših partnera nakon raskida. Njihov ulazak u novu vezu, čak i da je kratkog trajanja, ili samo otvoreno očijukanje s drugim osobama itekako mogu smanjiti šanse za pomirenje. Stoga imajte na umu da ponašanje nakon raskida zna da bude jednako važno kao i ono tokom same veze. Pogotovo ako razmišljate o pomirenju.

foto: Profimedia

4. Emocionalna povezanost je i dalje jaka

Što je dublja vaša emocionalna povezanost bila i što ste se bolje poznavali u vezi, veće su šanse za uspešno pomirenje. Pogotovo ako vam i nakon raskida veze nedostaje taj osećaj povezanosti i dalje osećate jaku želju da zagrlite bivšeg partnera. Žudnja za bliskošću koju ste nekada imali i emocionalna povezanost koja je još uvek jaka dobri su pokazatelji da pomirenje može biti uspešno.

foto: giphy

5. Mogućnost oproštaja je ključna

Važan i dobar korak prema pomirenju je zasigurno mogućnost da istinski možete oprostiti jedno drugome i da možete voditi iskren razgovor nakon što ste raskinuli. Međusobno opraštanje stvarno je bitno za početak koji treba da bude svež i oslobođen starih zamerki.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.