Kako da ostanete zaljubljeni zauvek? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

maštate o bivšem?

Kako da ostanete zaljubljeni zauvek? (FOTO) (GIF)

Treba se pokrenuti i stvoriti naviku da bar dva puta mesečno priuštite nova iskustva. To može biti predstava, izlet, restoran, filmsko veče

Objavljeno:

7 rečenica koje u stvari znače - Volim te! (FOTO) (GIF)

Australijski vodeći trgovac seksualnim igračkama ‚‚Lovehoney" proveo je istraživanje među svojim klijentima na temu seksualnih fantazija i došao je do iznenađujućeg zaključka da veliki broj muškaraca i žena u vezi većinom fantaziraju o bivšim partnerima.

- Maštarije omogućavaju monogamnim parovima da osete uzbuđenje tog prvog puta s novim partnerom, bez opasnosti po vezu i bez povređivanja partnera - izjavila je seksualna terapeutkinja Trejsi Koks.

Dodala je da je većina ispitanika pokazala veliku želju za više intimnosti sa svojim sadašnjim partnerom.

foto: giphy

Parovi moraju imati vremena za sebe

Trejsi Koks kaže da je za obnavljanje intimnosti u dugotrajnoj vezi poželjno svakih šest nedelja otići negde od kuće.

- Dogovorite se s drugim parovima s decom da međusobno čuvate decu da bi mogli otići na vikend, ili ako je to previše, bar na jedno veče u obližnji hotel - savetuje terapeutkinja. Zabava je ono što je prvi put zapalilo vatru među vama i partnerom, objašnjava, pa je važno da i dalje radite stvari koje tu vatru održavaju na životu.

foto: profimedia

- Jednom kad par odluči da su sad ozbiljan par puno toga se menja - pogled na čitav život i odnos. Sledi venčanje, deca, krediti. Veza od zabavne postaje funkcionalna. Prestajemo da se koncentrišemo na odnos, većinu pažnje nam zaokuplja posao i novac - objašnjava terapeutkinja.

- Treba se pokrenuti i stvoriti naviku da bar dva puta mesečno priuštite nova iskustva. To može biti predstava, izlet, restoran, filmsko ili društveno veče.

foto: giphy

Saveti Trejsi Koks za fantastični dugotrajni seksualni život

Svakih šest nedelja priuštite sebi vikend putovanje

Svaki mesec isprobajte zajedno dve nove aktivnosti

Isprobajte nove stvari koje će vas seksualno uzbuditi

Prekinite s izvinjenjima i stvorite vreme za seks

Delujte kad vam prođe neka želja kroz glavu, nemojte je ignorisati

Polažite bodove u vaš seksualni bankovni račun

foto: profimedia

Seksualni bankovni račun

Uz sve životne probleme, stres i stalnu žurbu, puno ljudi stavi seks vrlo nisko na lestvicu prioriteta i tu nastaje problem. S gubitkom seksa dolazi i gubitak intimnosti, a s vremenom i partnerstva i ljubavi. Zaboravite na izgovore, kao ‚‚umoran sam" ili ‚‚‚nemam vremena".

foto: giphy

- Ciljajte na 10 minutno seksualno uzbuđenje par puta nedeljno i bar jednom nedeljno na duže intimno druženje od barem 30 minuta. To je ukupno manje vremena nego što potrošite gledajući jednu seriju. Gledajte na vaš seksualni život kao na bankovni račun. Morate redovno uplaćivati kako ne bi pali u minus - predlaže Koks.

foto: profimedia

- Ako već neko vreme niste ništa stavljali na seksualni bankovni račun, na primer duže od šest nedelja, vaši poeni su u dramatično lošem stanju - zaključuje Koks.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.