TEORIJA NE VAŽI! Žene NE traže muškarce koje liče na njihovog oca, već na...
Foto: Pixabay

eto, a verovatno niste imali pojma!

TEORIJA NE VAŽI! Žene NE traže muškarce koje liče na njihovog oca, već na...

Pomalo uznemirujuća teorija, štaviše, mnogi bi rekli i više od stare

Objavljeno:

Svi mi znamo za teoriju da žene traže muškarce koji podsećaju na njihove očeve. Ali nova studija je potvrdila drugu, pomalo uzmerijuću teoriju, prema kojoj žene pri izboru emotivnih partnera traže fizičke karakteristike svoje braće.

5 malih stvari za koje bi žene želele da ih muškarci rade češće! (GIF)

U neobičnom istraživanju, učesnici su imali zadatak da ocene sličnosti lica između fotografija muškaraca koji su bili volonteri u studiji, partnera i njihovog brata.

Učesnicima je potom dat list papira na kome su se nalazile fotografija braće i četiri fotografije muškaraca- trojica nasumično izabranih i jedna partnerova, piše Super žena.

Onda su upitani da kažu kažu koji od četvorice muškarca sa papira najviše liče na njihovog brata. Rezultati su iznenadili.

Istraživači su na fotografijama otkrili veliku sličnost između ženskih partnera i njihove braće.

Oni su tako došli do rezultata koji pokazuju da žene biraju partnere koji su fizički najsličniji njihovoj braći, oko 27 odsto.

Doktor Tamsin, koji je predvodio ovo istraživanje, upozorava da rezultate ne treba prihvatiti kao pravilo koje važi za sve žene, ni shvatiti kao nešto uznemiravajuće. Kako je rekao, sasvim je normalno da nas privlači ono što nam je poznato pa tako i crte lica.

(Espreso.co.rs / Superzena.b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.