KRUNA LJUBAVI NA VRHU MONT EVERESTA: Tri nedelje se peli do najvećeg vrha na svetu, a onda su... (FOTO) (VIDEO)
Foto: prtsc/Paul Robins

SVAKA ČAST

KRUNA LJUBAVI NA VRHU MONT EVERESTA: Tri nedelje se peli do najvećeg vrha na svetu, a onda su... (FOTO) (VIDEO)

Ovom paru jedino je bilo žao što ovaj trenutak nisu mogli da podele sa svojom porodicom i prijateljima
Objavljeno:

Za Džejmsa i Ešli klasično venčanje nije bilo opcija, iako im je žao što ovaj trenutak nisu mogli da podele sa svojom porodicom i prijateljima. Odlučili su da se venčaju na Mont Everestu.

Džejms Sizom (35) i Ešli Šmajder (32) iz SAD peli su se tri nedelje kako bi došli do baznog kampa na Mont Everestu na 5. 180 metara nadmorske visine. Ni velika hladnoća, ni probijanje kroz sneg, ni strah od visine nisu im smetali jer su pred sobom imali nesvakidašnji cilj - venčanje na Mont Everestu.

foto: prtsc/Paul Robins

Godinu dana planirali su to putovanje, a kada su došli na vrh, u šatoru su se pripremili za venčanje. Iako je bilo vrlo hladno, Ešli je imala klasičnu venčanicu, a na nogama gojzerice. Ipak, osmeh joj nije silazio s lica. Prisetila se kako su došli na ideju da se venčaju na tako ekstremnom vrhu.

- Nakon mnogo razmišljanja odlučili smo da tradicionalno venčanje nije za nas. I koliko god smo želeli da podelimo ovaj trenutak sa našom porodicom i prijateljima, oboje nas je privukla ideja. Nas dvoje smo veliki ljubitelji prirode i već smo bili na visini od 4.200 metara. Ipak, znali smo da će put do baznog kampa na Everestu biti puno teži, i fizički i psihički, od bilo čega što smo do tada iskusili - ispričala je mlada.

Uspeli su da pronađu fotografa koji je bio voljan da se sa njima upusti u ovu avanturu. U stvari, našli su jednog specijalizovanog za venčanja ovog tipa, pa je sa njima putovao od Kalifornije.

- Želeo sam da dokumentujem put do venčanja sa svim što su osećali - bol, sreću, umor, borbe, ali i ljubav koju osećaju jedno za drugo. Još više od toga sam želeo da prikažem kontrast između zastrašujuće veličanstvene planine i male, krhke ljubavi između dvoje ljudi - rekao je fotograf.

Nakon venčanja vratili su se helikopterom koji ih je gore čekao, piše Daily Mail.

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.