STRUČNJACI OTKRILI NAJČEŠĆE RAZLOGE ZBOG KOJIH VEZE PUCAJU: Ako vaš partner radi OVO, uskoro vam se bliži RASKID
Raskid, Foto: Profimedia

Obratite pažnju

STRUČNJACI OTKRILI NAJČEŠĆE RAZLOGE ZBOG KOJIH VEZE PUCAJU: Ako vaš partner radi OVO, uskoro vam se bliži RASKID

Slomljeno srce je univerzalni jezik koji smo svi u nekom trenutku dekodirali

Objavljeno: 15:21h

Često su naši odnosi prožeti izazovima i način na koji se suočavamo sa njima, kako prolazimo kroz njih određuje dugovečnost naših romantičnih partnerstava. Ali nažalost, neke prepreke su prevelike da bi se savladale. Možda ste i sami doživeli raskid ili dva, ili ste možda videli drage prijatelje kako prolaze kroz iskušenje.

Ovi razlozi nisu iz nekog beznačajnog časopisa za tračeve niti iz lutanja strastvenog tinejdžera. Oni su izvučeni iz velike životne tapiserije iskustava s ljubavlju i gubitkom. Vaša iskustva mogu odražavati neke od ovih razloga ili mogu poslužiti kao putokaz predostrožnosti za budućnost.

1. Prekid komunikacije

Komunikacija, ili njen nedostatak, obično je prva domina koja pada. Ono je bitno kao vazduh za naše odnose, ali se prečesto uzima zdravo za gotovo. Bez otvorenog, iskrenog i redovnog dijaloga, nesporazumi niču kao korov, i ubrzo se nađete izgubljeni u trnovitom lavirintu ogorčenosti.

Bilo da se radi o tihim prepirkama ili eksplozivnim svađama, kada parovi ne uspeju da efikasno komuniciraju, oni nehotice stvaraju distancu koju je teško premostiti.

2. Pitanje poverenja

Ljubav nije samo u trenucima leptirića u stomaku i romantičnim gestovima, već i u poverenju i poštovanju. Ako je vera u vašeg partnera pokolebana, ljubav počinje da se ruši. Prevara, ljubomora ili tajnovitost mogu zatrovati izvor poverenja, ostavljajući obe strane da se osećaju nesigurno i nevoljeno.

3. Različiti životni ciljevi

Ponekad dvoje zaljubljenih ljudi žele potpuno različite stvari od života. Neko bi mogao sanjati o mirnom životu na selu, a drugi o užurbanom gradskom pejzažu. Jedan može čeznuti za decom, dok drugi neguje slobodu. Nije uvek lako pomiriti ove razlike, a da se jedna osoba ne oseća kao da je žrtvovala previše, zar ne?

seks
foto: Jiri Schott / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

4. Prestanak intimnosti

Ovde ne govorimo samo o fizičkom aspektu. Emocionalna intimnost je podjednako važna. Vremenom, svakodnevne rutine i odgovornosti mogu nas naterati da zaboravimo da negujemo tu emocionalnu vezu. Ovaj nedostatak intimnosti često dovodi do osećaja usamljenosti i nepovezanosti u vezi. Ukoliko vas partner više ne ljubi ili pomiluje u prolazu, to je crvena lampica da pokušate da popravite odnos.

5. Nedostatak ličnog rasta

Najzad, ljubav bi trebalo da nam omogući da rastemo kao pojedinci. Međutim, ponekad se nađemo ugušeni u vezi koja onemogućava naš lični rast. Kada su nečije ambicije, hobiji ili strasti stalno u senci, ljubav se brzo može pretvoriti u srdžbu i nezadovoljstvo.

Da se ​​vratimo na naš početak, ljubav jeste sila koja čini da se svet vrti., ali kada ta ljubav nestane zbog prekida komunikacije, problema sa poverenjem, različitih životnih ciljeva, gubitka intimnosti ili nedostatka ličnog rasta, svet bi mogao prestati da se okreće na neko vreme. Zato - budite oprezni!

BONUS VIDEO

00:48

Bivši dečko Aleksandre Mladenović ne može da preboli raskid

(Espreso/24sedam/V.I./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.