Ovo su 2 nerešiva problema u svakoj vezi! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

i vi to radite?

Ovo su 2 nerešiva problema u svakoj vezi! (FOTO) (GIF)

Stručnjaci odavno govore da nije dobro skrivati povređenost, a upravo je to ono što ćete najčešće uraditi
Objavljeno:

25 najsramotnijih stvari u kojima su ljudi uhvatili svoje momke i devojke! (FOTO) (GIF)

Ni jedna osoba nije savršena, pa ni veze ne mogu biti savršene. Upravo zbog toga ne trevba da vas čudi što svaka veza ima i nerešive probleme jer je to sasvim normalno.

Uprkos svemu tome vi i dalje možete da funkcionišete zajedno, samo bi te stvari trebalo da izbegavate da jednog dana vaš odnos ne bi postao sumoran i beznačajan.

foto: giphy

1. "Trajni" konflikt para

Prema mišljenju Džona Gotmana, cenjenog psihologa i profesora koji je čitav svoj radni vek posvetio istraživanju ljubavnih odnosa i bračne stabilnosti, ideja da parovi moraju rešiti sve svoje probleme je samo bajka.

Čak i najsrećniji parovi imaju "trajne" nerešene konflikte. Ponekad su to male stvari poput svađa oko toga ko je zadužen za pranje posuđa, a ponekad je uzrok konflikta neka značajnija stvar. Gotman kaže da u vezama i brakovima čak 69 procenata svađa otpada na one pods taknute upravo tim trajnim nerešenim konfliktima.

foto: profimedia

Oni su rezultat fundamentalnih razlika između partnera, razlika u ličnosti, potrebama i očekivanjima. Zbog toga je nerealno očekivati da ćete ih zaista i rešiti. Realnije je očekivati da ćete uz određenu dozu kompromisa naučiti da tolerišete razlike zbog kojih i dolazi do konflikta.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.