NAJIDEALNIJA RAZLIKA U GODINAMA ZA SAVRŠENU VEZU: Ovakvi parovi imaju najviše STRASTI i najduže ostaju zajedno
Ilustracija, Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

tačna brojka

NAJIDEALNIJA RAZLIKA U GODINAMA ZA SAVRŠENU VEZU: Ovakvi parovi imaju najviše STRASTI i najduže ostaju zajedno

Česta tema kada je u pitanju ljubav je razlika u godinama

Objavljeno:

Da li uopšte postoji idealna razlika u godinama koja je idealna za uspešnu vezu? Kako se ispostavilo, nauka nam govori da je odgovor da.

Idealna razlika u godinama

Prema studiji objavljenoj u Journal of Population Economics, zadovoljstvo u braku značajno opada kod parova sa većom razlikom u godinama u poređenju sa onima sa sličnim godinama. Tačnije, parovi sa razlikama u godinama od nula do tri godine pokazali su veće zadovoljstvo od onih čiji je razmak od četiri do šest godina. Isto tako, parovi sa razmakom od četiri do šest godina pokazali su veće zadovoljstvo od onih sa jazom od sedam i više godina. Generalno, zadovoljstvo u braku se smanjivalo kako se razlika u godinama povećavala, piše Brides.

Seks, Ljubav
foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

Takođe je vredno napomenuti da su u proseku i muškarci i žene pokazali veći nivo zadovoljstva u braku kada su u braku sa mlađim partnerima od onih koji imaju starije supružnike, bez obzira na razliku u godinama.

Da li su razlike u godinama zaista važne?

Dok razlike u godinama imaju sposobnost da utiču na dugovečnost i zadovoljstvo veze, to nije jedini odlučujući faktor da li će zajednica biti uspešna ili ne. Kao i kod svih stvari u životu, ne postoji zlatno pravilo koje treba slediti kada su u pitanju veze, a gore navedene statistike samo pokušavaju da identifikuju i analiziraju obrasce odnosa.

bonus video

00:55

UŠAO SAM U BRAK KAO PAPUČAR! Voja Nedeljković iskreno progovorio o odnosu sa suprugom i o ŠOKANTNOM DOGAĐAJU ma njihovom venčanju!

(Espreso/magazin.novosit/K.LJ./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.