Evo šta će vam se desiti ako ličite na NJEGOVU bivšu devojku!
Foto: Shutterstock

pričuvajte se

Evo šta će vam se desiti ako ličite na NJEGOVU bivšu devojku!

Zašto i kako dvoje ljudi naprosto "klikne" u ljubavi? Kojih je to 8 faktora koji utiču na to da se dve osobe "poklope" na prvu
Objavljeno: 22:08h

3. Fizička sličnost s bivšim ili trenutnim partnerom

Ovo je nešto što nismo želeli da znamo. Činjenica je da svi mi imamo neki svoj "idealni tip", ali istraživanje iz 2011. godine pokazalo je da i muškarci i žene nove ljude u svom životu primećuju i smatraju privlačnima ako ih, svjesno ili nesvesno, fizički podsećaju na bivše partnerke ili partnere. Prema istraživanju, kod muškaraca je to ipak zastupljeno u manjoj meri nego kod žena.

4 znaka da se frajer odljubljuje od tebe! (FOTO) (GIF)

foto: Shutterstock

4. Gestikuliranje rukama

U sklopu novijeg istraživanja, onog iz 2016. godine, istraživači su posmatrali muškarce i žene na tzv. "brzim spojevima". Rezultati su pokazali da su pojedinci koji su više gestikulirali imali veću međusobnu želju ponovno se videti u odnosu na pojedince koji su relativno mirno sedeli za svojim stolovima tokom spoja.

5. Uzajamna sličnost

Na nesreću onima koji nadu za svoj odnos traže u tome, stiže razočaranje – klišei "suprotnosti se privlače" već decenijama se pobija raznim istraživanjima na temu ljubavnih odnosa.

It's complicated! 7 saveta da popravite vezu, odmah! (FOTO) (GIF)

Autor studije o parovima koji su se upoznali putem jedne aplikacije za upoznavanje tvrdi:

"Partneri sa sličnim osobina će se vrlo verovatno slično i osećati u svakodnevnim situacijama sa kojima se suočavaju, a to je vrlo bitno za međusobno razumevanje".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.